Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
Фотография
widowmaker:
--- Цитат на: pach link=topic=2919.msg109094#msg109094 date=1507142236 ---...А матрица от 16 мегапиксела, за сапуниерка си е супер. ;D
--- Край на цитат ---
Тук се изказа неподготвен...
При положение, че сензорът при сапунерките е възмалък, да не казвам микроскопичен
направо, а светосъбираемостта (т.е. броят фотони, събрани от всеки пиксел) е функция
от физическите размери на упоменатия пиксел, колкото е по голям сензорът и са по малко
пикселите, толкова ще е по качествено и безшумно изображението. Фул фрейм изобщо не
го коментираме, там размерът на сензора е 24х36мм и пикселът дори и при машини като
моята (42мп) е достатъчно голям, още повече, че опроводяването му при последните най
съвременни технологии е изместено от задната му страна, вместо да е отпред и да "яде"
едни 25-30% от влизащата светлина.
Според мен е най добре да си вземеш някакво Фуджи. Най малкото заради режима Велвия
- цветова схема, еквивалентна на легендарния диапозитивен филм Velvia 50, произвеждан
от фирмата, който е еталон за пейзажна фотография от много време. Ето един сканиран
кадър, от чичо Кен Рокуел за да се види за какви цветове иде реч:
pach:
Не съм се занимавал с фотография от както фотолентите
не се продават навсякъде. Mакар последната лента да си
купих през 2000г...при това цветна ORWO (!!!) от РЕП
(нямаше Прасето нито "лафка", нито цифрови техники с размер на кутия цигари)
пред НДК-трамвайната спирка на линия 7, откакто смених
фотоапарата с телефона ( знам че си ужасен ;D), вече наистина
съм неподготвен! ( :hi: :victory:)
Направих прост извод - щом телефона ми (с предна камера 16 мегапиксела)
прави снимки, които ми позволяват публикуване с голям формат
на сниманото, които като се и "разширят" с два пръста, за да показват нужните детайли,
би трябвало да върши необходимото на Любо (агент 007).
...а на него май не му пука за цветност, фрейвове и т.н. щото иска сапуниерка с бързо действие!!!
Прав си в едно - не съм подготвен...ма не ми пука! :lol:
Любе, няма как около теб са няма магазини за шпионски техники...
там са ги измислили, да са снимат лорд Джон как изневерява
на жена си с иконома им!!! Там техниката е бърза, лесна за употреба, с голям капацитет за непрекъснато снимане ако искаш
и достатъчно евтина с качествен образ (че и звук, по желание)!
И цената е достатъчно подемна за техниката им.
Провери там какво ще ти предложат!
ПП. Та ние в Бг-то даже имаме такива вече!
&bgflag
widowmaker:
--- Цитат на: Der Hetzer link=topic=2919.msg109077#msg109077 date=1507061837 ---Да може да снима на относително тъмно - тоест вечерно и нощно време
при наличието на някакво си там луминисцентно осветление.
--- Край на цитат ---
Снимане на тъмно и сапунерка - две взаимно изключващи се неща:
1. Или снима на тъмно и е доста по голямо от обикновена сапунерка.
2. Или е такава (ординарна) сапунерка и не може да снима на тъмно.
3. Необикновени сапунерки, снимащи на тъмно няма или ако има, са
за доста по голям калъп сапун (което моменталически ни връща при
категорията "тучове" от точка 1) и са с цена от 500€ нагоре...
Mixy:
Искам най-после да си подаря хубав фотоапарат за ЧНГ :) Не снимам професионално, но ми писна от сапунерката, дето има нам-си-колко MP, сензорен екран, GPS, Wi-Fi и т.н. и може да прави всичко, освен читави снимки.
Някой по-навътре в нещата (аз не разбирам много от фотография) може ли да каже дали това (Canon EOS-1300D 18-55mm + 75-300mm Black + Canon BAG Shoulder SB100) си струва парите (1000лв), които му искат?
Filip Andonov:
В никакъв случай не си купувай от тук. Погледни в amazon.de. Точно днес например имат намаление на Сони апарати. Фулфрейм А7 на цена от 700евро.....
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия