Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
Фотография
Best Ripper:
Канон или Никон си купи.. Другите са "големи марки, бедно положение" по отношение на фотоапаратите специално. И особено днес внимавай с "отстъпките в грамажа"...
mitko0888:
Миналата година избирах между този канон и Nikon D3300 за сина, не за мен :)
Накрая взех никон. Сега никон предлага 3400, а на канон си стои същия модел.
Взех го от тук, и хич не съжалявам. В центъра на София, има си и доставка, има и кого да напсуваш ако нещо се случи. Може и на място да хвърлиш още стотинки за разни глезотии 0 стативчета и т.н. Тези приказки колко е по-евтино в амазон се отнасят за крушите и ябълките, освен ако някой магазин няма специална промоция.
Това си е истински dslr апарат, макар и да са от най-ниския клас няма нищо общо със сапунерките по качество и по начин на снимане. На никона, който взех, ще ти кажа какво НЕ ми хареса - не можах да с и поиграя повече, че сина си го отнесе: някои от нещата за настройките се стигат през няколко нива на менюто, а не можах да намеря начин да си направя custom меню само с опциите, които ми хресват. Имаше само един бутон за "свободно" програмиране - какво да има на него. Не ми хареса и нещо в режима за работа с дисплея (вместо с оптичния визьор), но не си спомням какво точно ми се видя досадно. Не можах да намеря и ограничение за някои от параметрите - напр. при ръчна промяна на някой параметър и автоматично промяна на ISO, искам да мога да огранича ISO да не става повече от 800 (напр.) или 1600. Аналогично и със скоростта - да не пада под 1/30 или нещо такова.
В твоя канон на първо четене не ми харесва това, че двата обектива са без стабилизация. Обективите със стабилизация са IS на Canon и VR на Nikon, освен другите букви разбира се. На теория стабилизацията давала "4 степени" в настройките. Потърси си някакви сравнения в нета, има много. Лично за мен новият Nikon D3400 с VR обектив e по-добро решение. 1200 снимки с едно зареждане е по-добре от 500. В моя линк има никон 3400 със VR обектив 18-55, на 800 лв. вместо на 1000. Ако държиш на втория обектив май твоето е по-добро, но нямаш стабилизация, моделът е по-стар, батерията издържа по-малко. За удобствата на менютата на канон не мога да кажа нищо.
widowmaker:
--- Цитат на: Mixy link=topic=2919.msg109600#msg109600 date=1511517465 ---...Не снимам професионално, но ми писна от сапунерката...
--- Край на цитат ---
Най добре кажи какви пари си склонен да пожертваш (непрофесионално, естествено).
Нали знаеш как е, според мястото и мярката :)
П.П.
Тоя Канон не ми вдъхва особено доверие поради ред причини, една от които е
китовият обектив с който го продават. Жесток кенеф е и колкото и да не си
професионалист, ще ти се наложи да го смениш, а при Каноните това е скъпо
начинание... Т.е. още едни 1000 кинта после за читаво варио за ежедневна
употреба...
Mixy:
--- Цитат ---Най добре кажи какви пари си склонен да пожертваш (непрофесионално, естествено).
--- Край на цитат ---
Бюджетът за целта е 1000 лв мах и покупката трябва да изкара поне 2-3 години. По-натам ще мислим за друго.
P.S. През поечето време снимам от ръка, та стабилизацията за която споменава Митко ще ми трябва и си струва обективът да има такава. Другото, което ме дразни в сапунерката са многото мегапиксели на супер малък сензор. В резултат, читави снимки стават само на открито при хубаво и слънчево време. В помещение е пълна трагедия дори и със светкавица.
pach:
Препоръчвам магазина който е посочил Митко.
Отиди на мястото ( на една пряка от попа е по бул Левски).
Много са любезни и точни на живо - те са и професионалисти,
а магазина им е развитието им, да да споделят знанията си с
останалите хора ( и лаици като нас).
Там имат доста апарати на разположение.
Дори да не се възползваш от съветите им, ще имаш
възможност да си поиграеш с мострите и да прецениш
коя ще ти пасне на "ръката".
Аз като лаик се бях загледал по един по стар модел
от Канон ( еос) но ти сам си прецени това!
:hi:
...може би защото съм предубеден към Никон и
никога не съм държал такъв в ръка обаче! :blush2:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия