Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
Фотография
TANO:
Баси разсипията на втората снимка! Толко кабели си лежат кротко на земята и никой не идва ги краде. Тия швейцарци са много мързелив и загубен народ, значи!
widowmaker:
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=2919.msg109847#msg109847 date=1513230777 ---Проблемът е, че безогледалните са доста по-скъпи (при същата матрица и обектив),
а по-евтините са с матрици каквито се слагат и в сапунерките.
--- Край на цитат ---
С това не съм много съгласен. Ако сравняваме ДСЛР и безогледалка,
трябва да сравняваме такива със сходни възможности. Като например
Nikon D850 и Sony ILCE-7RM3. И двата са последни модели и са с
пълноформатни сензори и горе долу еднакви възможности. Сонито
е на цена 3198.00$, а Никонът е 3296.95$. Т.е. цените са сходни,
когато възможностите на сравняваните машини са подобни.
Проблемът е, че повечето безогледалки са от среден и висок клас,
докато при ДСЛР-ите все още има и "ентри левъл" модели. Такъв
клас при безогледалките просто няма. Всъщност има, но се водят
сапунерки. От това идва въпросното чувство, че беззогледалките
са по скъпи.
mitko0888:
Ама аз гледам тези до около 1500 лв с APS-C размер.
Не знам един Nikon 3300 / 3400 за около 800 - 1000 лв. с "ежедневен" обектив до колко е entry, въпреки че така пише навсякъде. Безогледалка със същата матрица и същите възможности, напр. Сони а6000, започва от 1000 - 1200, а след като липсва цялата механика за огледалото, плюс оптиката за визьора, би следвало да е със 100-200 лв. по-евтин от огледалния. Макар и да се води "semi-pro", по нищо не превъзхожда никона.
В крайна сметка ми се иска нещо за 600-800 лв с APS-C или подобна матрица, и нещо като 18-55 обектив. И да е безогледално, защото съм отвикнал да гледам през визьор, по точно казано достатъчен ми е дисплея. Ама няма.
totomoto:
Защо не обърнеш внимание на Фуджи. Аз след 25г с всякакви никони накрая се отдадох на едно FUJI X-T10 и съм възхитен. Пропускате още един огромен плюс на "безогледалките" - поради липсата на огледало, работната отсечка е много къса ( E байонетът (e-mount) на Sony идва от англиското eighteen - 18мм работна отсечка) и може да се сложи на практика всякакъв обектив. Аз като купувам дигитална камера гледам какъв е сензора, а не дали апарата е черен например ;D. Тези грейдове полу, напълно, почти или нам колко си про са си маркетингови финтове.
mitko0888:
Гледам че в моя магазин фуджито, за което пишеш, БЕЗ обектив е с 1230 лв. - на промоция, а Сони с ДВА зуум обектива е тамън под 1000. А не виждам по какво го превъзхожда.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия