Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Фотография

<< < (18/60) > >>

widowmaker:

--- Цитат на: pach link=topic=2919.msg61277#msg61277 date=1307515573 ---А сегааааа....хванат "на тясно"! :haha: :haha: :lol: :lol: :lol: :pleasantry: :pleasantry: :pleasantry:

То се е видяло, че камерата ми ще остане само за видеоклипове, тъй като дори телефоните
вече снимки правят по-добри от нея...
та да ми кажете някакво прилично апаратче (ама много бюджетна сапунерка),
 която да прави прилични снимки, в добра резолюция.
Няма да издавам фотоалбуми, но все пак с тези ми снимки до сега, си е мъка...
Какво ще ме посъветвате знаещите? :search:
(цифров разбира се - лентови имам три, ма вече не ги ...вадя от калъфите) :blush2:

--- Край на цитат ---

Пламене, разрови се из ибей и си вземи някой канон на старо 20Д, 30Д и т.н.
6-8мп са достатъчни, а и заради по-големите пиксели при такава резолюция, шумът е забележимо по-малък от на новите 12-15мп на същата геометрия.
Друг вариант е 6мп Минолта Maxxum 7D, че има стабилизатор на сензора, но се харчи значително по-скъпо от каноните.
Също не лош вариант е 6мп Д40 на Никон, но аз съм за Минолтата (същият сензор) заради стабилизатора в тялото.

П.П. Ники, китайската "скина" също е фотоапарат, макар, че на мен ми прилича на камера обскура :)

pach:
Ето за това става въпрос - по данните от горния пост, ще знам за какво да се оглеждам. :search:
Благодаря!  :hi: :hi:

zazo:
Minolta 7D-то е наистина прекрасен апарат, но ... трябва да имаш предвид следните неща, преди да вземеш решение, огледално-рефлексна камера или компактна. За себе си като фото любител мога да кажа, че не се чувствам добре с повечето сапунерки, но те имат няколко преимущества, а именно размери, тегло и относителна универсалност и в определени ситуации са за предпочитане, като има модели при които качеството далеч не е лошо.

widowmaker:
Това е като с големите радиуси - или се примиряваш и туряш малки на макета, или просто слагаш големи и намаляваш "жизненото пространство" в къщи :)
Аз ходя и по планината, но задължително мъкна огледално-рефлексния апарат, а с него допълнителната "базука" 70-210мм и трипода.
Сапунерката е много компактна и е несравнимо по удобна в случая, но не съм си и помислял за такава опция.

CaLLlo:

--- Цитат на: widowmaker link=topic=2919.msg61282#msg61282 date=1307517140 ---   ...
Също не лош вариант е 6мп Д40 на Никон,
   ...

--- Край на цитат ---

Това не ви го препоръчвам!!! - има тъп фабричен дефект:

Механика с пластмасов червяк(шнек) рони пластмасови стружки върху матрицата ... ...

... това е личен съвет от единия от двамата най-големи майстори в София ...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия