Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Фотография

<< < (20/60) > >>

niki:
 :lol: естествено

Adrian:

Мили Боже ,
прати ни Администратор ,
който да може да управлява този форум ,
защото положението става все по-кошмарно !

Не може со кротце со благо - трябва да има някаква тояга !!!

zazo:
Паце, 7D-то на минолта не е никаква сапунерка, а си е пълнокръвна огледално-рефлексна камера със сменяема оптика. Последния им такъв модел преди да ги вземе Сони.

--- Цитат на: widowmaker link=topic=2919.msg61304#msg61304 date=1307526481 ---Аз ходя и по планината, но задължително мъкна огледално-рефлексния апарат, а с него допълнителната "базука" 70-210мм и трипода.

--- Край на цитат ---

Абсолютно съгласен, който е любител си носи кръста. По-скоро имах предвид семейните снимки за спомен от парка, тържеството в училище и детската градина, на плажа по шкембаци и подобни. В крайна сметка по-голямата част от хората ползват фотоапарата точно за това и за тези цели не им трябва техника за сериозни любители или професионалисти.

pach:

--- Цитат на: zazo link=topic=2919.msg61325#msg61325 date=1307538710 ---Паце, 7D-то на минолта не е никаква сапунерка, а си е пълнокръвна огледално-рефлексна камера със сменяема оптика. Последния им такъв модел преди да ги вземе Сони.

--- Край на цитат ---

Разбрах Зазе, ама тук ме взеха на мезе...

Niko D40 ------------------ последна цена на старо .... ~ 500/600 лв.
Canon 20D/30D------------  последна цена на старо .... ~750 лв.
Konika Minolta Maxxum 7D последна цена на старо .... ~1300 лв и нагоре...

Та това са "сапунерките" препоръчани ми за нискобюджетен фотоапарат...
от специалистите/колеги и приятели тук!!! :sarcastic:

За това аз "реших" да си купя направо HASSELBLAD-H4D-60
за скромните ... ----------- последна цена чисто нов .... ~68 000 лв (най-нискато която намерих).
 :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic:

ПП.
А аз питах сериозно, но тук всеки държи да си покаже ...колко се е "изкривил"...
Та Адри, май и господ вече не може да оправи положението... :(

widowmaker:
Пламене, откъде ги вадиш тия цени бре?
Казах ти в ибей, а не да ровиш по тъпи бг аукциони.
В България сме баровци и обичаме да купуваме няколко пъти по-скъпо.

Като написах, че Минолта 7Д държи цена визирах, че имаше поне няколко търга в ибей, които завършиха на 180-240Е.
Какви са тия 1300 лв?

http://completed.shop.ebay.de/Digitalkameras-/31388/i.html?rt=nc&LH_Complete=1&_nkw=minolta%207d&_dmpt=DE_Foto_Camcorder_Digitalkameras&_fln=1&_trksid=p3286.c0.m283&_rdc=1

Каноните по принцип се намират по евтино.
Свястна сапунерка отива на цена 300лв и нагоре.
Тия по 150-200 лв са жестоки дървета.
Друг вариант е да си купиш  някакъв по-голям (не сапунерка) Finepix на Fuji примерно (или еквивалент на друга фирма).
Finepix 1000 (8.8х6.6мм сензор) в ибей се продава по 60-70 евра, а снима прилично добре.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия