Сдружение "ЖП Моделисти" > Сбирки / Клубни мероприятия
Книга "Пътническите вагони в българските железници 1867 - 2012 г."
G_GROZ:
Към книгите които чете Любо. :blind:
Vlado:
Гроздане, вместо да пускаш несериозни коментари като горните, най-добре сподели с всички нас до къде я докарахте с книгата, че вече близо две години чуваме обещания, а нищо не се случва в действителност. И изобщо с тази конспиративност надали вече има човек, който да вярва, че ще има книга някога. Ще ме извинявате за сравнението, но не отива на представителите на едно сдружение в обществена полза, поставили си високи изисквания именно заради обществената насоченост, при такъв проект - важен, няма да е малко ако кажа, за цялото общество, да се държат като партизани пред разпитващ полицай, що се касае до информация за него. Тази тайнственост силно смущава, но и задължително изисква отговори. В крайна сметка тук става най-вече въпрос за доверие, но и са давани, а може би и продължават да се дават пари.
Затова поемете отговорността си като инициатори и изпълнители и, моля, споделете с нас какво се случва с книгата! :hi:
G_GROZ:
Владо, нямах намерение да отговарям, но май трябва да си кажем нещата директно!
1. Най-малко ти имаш право да задаваш тези въпроси и да се правиш на ударен сякаш не познаваш автора и не ходиш на посещения у тях за всякакви услуги и събиране на информация. Та ти си виждал и чел черновите на книгата далеч преди аз да се познавам със Стефан Стоичков! Никога ли не си обсъждал с него какво става с изданието? На теб ли да обяснявам с каква огромна и непредвидима работа сме се нагърбили. Или и той е "конспиратор" и крадец на спонсорски пари? До колкото знам неговото мнение за теб е доста добро!
2. Никой не се крие като партизанин, и който е ПОЖЕЛАЛ ме е намерил. Имали сме десетки срещи между автора и заинтересовани в редакцията. Вече, до излизането, срещите правим в предпечатното студио. Всеки е добре дошъл и всеки ден е на "ОТВОРЕНИ ВРАТИ''.
3. И понеже ме караш да се чувствам виновен пред форума, ще ти кажа: Малцина са тези тук, които помогнаха материално и идейно за книгата. На останалите ловко подсказахте, още в началото, че това не е ВАША идея и добре да си помислят какво може да им се случи. Последния пост говори, че тенденцията продължава. Изобщо на какво основание ти и някои други ми държите сметка? Не ми е ясно на какви се изживявате? За щастие хората, които се интересуват и занимават с жп транспорт не сте само вие. В този смисъл не се чувствам длъжен, още по-малко отговорен да давам рапорти и отчети във форума!
И накрая: Така наречената книга, е изцяло частно издание! Всичко около нея е плод на частна инициатива и автора е единственото лице което може да прави каквото иска с нея! За момента той няма повече претенции към съдържанието подготвено за публикуване и в края на този месец планирам в качеството си на главен редактор старта на отпечатването.
Der Hetzer:
Домейнът kniga.net да се чете като книга.НЭТ (от руски НЭТ - няма книга)
Какви книги чета ли? - ште ви утгувориа на езикъ на вашийат сопственник та дъно да ме разберете по иасно - еми тайа книга като йа ниама и не съштествува четъ каквиту намериа :lol:
Напротив, трябва да сте благодарни на Владо и на останалият екип от форумната администрация, които още от началото доста услужливо забраниха коментарите относно поръчката на това така и неосъществено издание, а беше съвсем нормално да има недоверие предвид силно съмнителната репутация на организацията, която събра парите на хората под доста удобната форма на "дарение". Но нека и тази тяхна грешка да им бъде за урок, когато дават поле за изява на подобни неблагонадеждни организации, после пак форума ще е виновен че на негов гръб е станала поредната измама. Сега вече от явно неудобство топката се прехвърля към Стефан Стоичков, сигурно има-няма още няколко месеца и положението ще стане "ние нямаме нищо общо, питайте Стоичков"... както се пееше в един от първите поп-фолк шлагери "...човека взе парите, каза чакай малко..." . Всеки, който прояви лична гражданска съвест и позиция има право да държи сметка след като налице е факта че парите са взети, оповестена е дата, а доста време след това книга няма. За това редно е да бъде оповестена точна дата в рамките на разумните граници като краен срок, след което надявам се ще си удържите на думата да върнете (макар и без лихва) парите на наивно измамените хорица. Нека и останалите сега се замислят относно разликите между "покупка" и "дарение" и си правят сметката за в бъдеще. И ако все пак някой ден тази книга види бял свят, радвам се че Вие сте редактор (все пак сте човек с практическа грамотност, а не само такава обоснована на фалшиви документи), заштоту в противен случаи се пуаша къкво штиахме да пручетеме :fie:
KRAKOMOBILA:
Нещо ?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия