Автор Тема: За цените и други работи  (Прочетена 6610 пъти)

IKAR

• Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 950
  • Рейтинг: 265
  • HO DB,SBB III,IV, HOm Rhatische Bahn V София
За цените и други работи
« -: 03 Февруари 2011, 09:48:43 »
За качеството потвърждавам. БЕМО с детайлността си бие дори т. нар. "месингови" фирми. Виждал съм едното, от другото имам няколко екземпляра и мога да го кажа със сигурност. И цените не са от два бона нагоре......За сравнение видях на живо един седмак - BR232, верно в мащаб единица, но произведен от една не особено известна "престижна" фирмичка на цена близо 16 хил. лева! На всичкото отгоре не беше нещо особено, в сравнение с Бравешкия примерно, че да му искат такива пари. Да не е правен от платина?

KRAKOMOBILA

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2728
  • Рейтинг: 238
  • 46-та серия долу от графика - Шкода рулз!
За цените и други работи
« Отговор #1 -: 03 Февруари 2011, 09:52:11 »
Щом хората ги купуват - защо да не ги искат тези пари ?

IKAR

• Hero Member
За цените и други работи
« Отговор #2 -: 04 Февруари 2011, 12:21:03 »
Демек не е луд тоя, дето яде баницата....Щом има такъв голям брой изперкали богаташи, защо да не ги искат? Но точно това казвам, особено след като вкъщи имам нагледно доказателство, че хубавите неща не е задължително да са на гаменски цени - в случая става въпрос за директен обирджилък. И много трудно някой ще ме убеди в обратното. Нека ми падне малко свободно време, ще имате възможност нагледно да видите за какво става дума.
« Последна редакция: 04 Февруари 2011, 12:22:48 от IKAR »

zazo

• КЖМ - България
  • Trade Count: (0)
  • Hero Member
  • Публикации: 2049
  • Рейтинг: 263
За цените и други работи
« Отговор #3 -: 04 Февруари 2011, 12:42:45 »
Това май ти е любимата тема. Обяснението за цените е много просто и двете са коли:

Gervasii

• КЖМ - България
  • Trade Count: (1)
  • Hero Member
  • Публикации: 1733
  • Рейтинг: 40
  • НО DRG IIb епоха София
За цените и други работи
« Отговор #4 -: 04 Февруари 2011, 14:01:52 »
ЕСТЕСТВЕНО ПЪРВАТА Е ПО-ХУБАВА И ЯКА ЩОТО Е БЕЗ ПАРИ!!!!!!!!

IKAR

• Hero Member
За цените и други работи
« Отговор #5 -: 04 Февруари 2011, 15:03:57 »
Много е относително и хич не е толкова просто. Ама като се напатиш, Кольо, от Москвичи на цената на Ферари, демек от скъпи боклуци, произведени от "престижни" фирми, каквото на мен ми се случва непрекъснато, като отидат сума ти ресурси зян, (дявол да го вземе, аз ли съм най-големият Марко Тотев на тоя свят) други неща ще приказваш и да видим сетне на кой коя тема ще му стане любима. Айде стига вече, че като дойде Горският да ни подпука всичките......

zazo

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 2049
  • Рейтинг: 263
За цените и други работи
« Отговор #6 -: 04 Февруари 2011, 15:21:40 »
Мисълта ми беше, че цената в един момент, започва да отразява статуса, който ще донесе на купувача/собственика дадената, стока, а не толкова качествата на самата стока. С което не искам да кажа, че ламборжинито е лоша кола, но такава стока не се купува в резултат на прагматичен избор в резултат на претегляне на съотношението цена/качества. Това е малко като разликата между обувки за 30, 300 и 3000 лв. И ако може да се очаква че разликата между тия за 30 и тия за 300 е сериозна, то тези за 3000 най-вероятно не са по-здрави или по-удобни от тези за 300, но цената им такава защото се плаща и за нещо, което лично мен на този етап не ме интересува. Но ако някой очаква, че чепиците за 3000 ще са 10 пъти по-здрави и по-удобни от тези за 300, нормално е да бъде разочарован.

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12375
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
За цените и други работи
« Отговор #7 -: 04 Февруари 2011, 15:34:44 »
Цитат на: zazo link=topic=110.msg53723#msg53723 date=1296825700
... Това е малко като разликата между обувки за 30, 300 и 3000 лв. И ако може да се очаква че разликата между тия за 30 и тия за 300 е сериозна, то тези за 3000 най-вероятно не са по-здрави или по-удобни от тези за 300, но цената им такава защото се плаща и за нещо, което лично мен на този етап не ме интересува. Но ако някой очаква, че чепиците за 3000 ще са 10 пъти по-здрави и по-удобни от тези за 300, нормално е да бъде разочарован.

По-добре от това никой не би го казал!!!
И е вярно, и е точно!!!
 :hi: :hi: :hi:

Цитат на: IKAR link=topic=110.msg53722#msg53722 date=1296824637
... каквото на мен ми се случва непрекъснато, като отидат сума ти ресурси зян, (дявол да го вземе, аз ли съм най-големият Марко Тотев на тоя свят) ...

Наистина (тук) май ти си най-големият Марко Тотев!
Не ме разбирай грешно, следващият цитата е най-приятелски насочен към теб.
Цитат
КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА БОЛЕСТТА МИ?
Болестите наистина не падат от небето и не са никакви „божии наказания". Със сигурност има вируси и вредители, които биха могли да предизвикат безредици в тялото ни, но само при наличие на подходяща почва: т.е., ако имунната система е отслабнала или е налице благоприятна духовна почва. Бог никога не наказва. Всичко, което ни се случва, е следствие от предишни действия.
„Каквото горе, такова и долу": тялото би трябвало да е отражение на душата. Ако сме в душевна дисхармония, и тялото е в дисхармония. Ако изпитваме яд, и то започва да се „ядосва" и го показва с различни болести.
Те не могат да бъдат победени с външни средства, защото са наши приятели, които искат да насочат вниманието ни към нещо конкретно. Тук отново виждаме в действие Принципа на засмукването: колкото повече се страхуваме от дадена болест, толкова по-често се разболяваме от нея. Колкото повече се борим с някоя болест, толкова повече се засилва тя. Колкото повече искаме да я премахнем, толкова по-дълго остава при нас. Ако разберем нейните душевни послания, тя си отива от само себе си, защото не е дошла да вреди, а така да се каже - по „приятелска линия" - и като добър приятел иска да ни каже, че трябва да се променим, че душата ни е спряла развитието си. Следователно болестите не са врагове, а посланици. Всъщност не съществуват „болести", а само болни хора!

В случай тук не става въпрос за конкретна болест (да си жив и здрав дълги години),
а че ти сам предизвикваш нещата около теб да се случват по този (явно неприятен) начин,
или направи си крещиш
"Ела вълчо изяж ме!!!"
Сигурен съм че никога не си имал късмет, защото не само че не се надяваш но него и очакваш с думите,
"какъвто съм кутсуз, няма да ми се падне никога нещо добро!"
Помисли си дали всъщност това не е основната причина!?

Цитат
Внимавай за мислите си, защото те ще станат думи,
Внимавай за думите си, защото те ще станат действия,
 Внимавай за действията си, защото те ще станат навици,
Внимавай за навиците си, защото те ще станат твой характер,
Внимавай за характера си, защото той ще стане твоя съдба
.

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
Re:За цените и други работи
« Отговор #8 -: 04 Февруари 2011, 15:56:55 »
Много философско стана!  :yes:

evrokoma

• Гост
« Отговор #9 -: 04 Февруари 2011, 16:10:23 »
Пламене всеки гледа на нещата от своята си камбанария и всеки купува това което му харесва според джоба :stop: това че някой хора тук стоят само да правят забележки било за правопис или за да се заядат с други съвсем не е правилно.Преди време така се бяха заяли с Христо сега с Икар кой е следващия.Стига сте се вдетенявали и оставете забележките относно имотното състояние на другите,защото и по свой адрес съм чувал подобни подмятания  :diablo:.Моля ви престанете и се радвайте на хобито си

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12375
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #10 -: 04 Февруари 2011, 16:24:43 »
Къде пък видя в моя пост нещо за имотно състояние на Икар!??????????????
 :blink: :blink: :blink: :fool: :fool: :fool:
Казвам в прав текст това което пък на мен ми омръзна - Икар постоянно да се оплаква от високи цени и ниско качество!
Търся причината щото явно не му е добре така...

Същото е както за правописа, щото си имам събрани правописни шедьоври от този форум на най-големите "разбирачи" от българската граматика, но не ги пускам за да не им лъснат задниците...
Същото е така ... и омръзва за натякването на тема рИализъм, детешарство, кашонерство, витринкаджийство и т.н. и т.н.
Но това ли е най-важното в хобито? Тук не е форум на "арменския поп", и както на теб ти омръзнало някакви намеци за парично състояние (пак не разбрах това от къде изскочи???), така пък на мен ми омръзна да чета за проблемите на (тесен кръг)тоя и оня и да се мрънка,оплокво и т.н.
Дори съм си позволил да създам тема за България (трета,неизтрита и почти въстановена) с цел именно там да се пишат,само хубави неща (не че няма лоши) но влез и почети да видиш как едни и същи хора (сякаш това е мисията на животеа им) плюят налявао и надясно, мрънкайки и оплаквайки се от всичко и всички...

Струва м и се че и аз имам право да си кажа мнението, така че Евроком напразно избухва така!!!

За Икар, просто търсех причината и за това си позволих да направя тези цитати от две много известни и почитани книги.
Те не са "мойта камбанария", но това не значи че казаното в тях не е истина нали!!!

:yes: :yes: :yes:

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #11 -: 04 Февруари 2011, 16:30:48 »
Съгласен съм с Пламен относно едно: Че кой говори за имотно състояние?! Откри се тема за субективната и обективна страна на понятието "цена". Едни я възприемат по един начин, други по друг. За едни високата цена е признак за престиж и добро имотно състояние, за други - обратното, излишно разхищение. Тъй е то! Едно отношение по въпроса няма. Колкото хора, толкова и мнения. Но и Красен е прав - докато има кой да купува т.нар. скъпи играчки, ще има и фирми, които да ги предлагат.
Ще дам веднага и пример: нашата (румънска) шестица. Ако човек поразгледа модела и му кажат цената, ще каже "Егати и боклука предлагат за тая цена!" И ще е прав. Тоя модел е едно недоразумение - сума неща по него не са барнати и са си чисто недоразумение. Ама я ме питайте мен. Веднага ще кажа, че бих си я купил пак, ако сега се бих върнал назад във времето и трябва отново да реша дали да я имам. Правя, струвам, преценявам и купувам или не. Това е положението! Ама сега шестакът в депото ми е налице... ;) А след време като заприлича на долния юнак, надали ще има човек, който и да се сети за цената.

« Последна редакция: 04 Февруари 2011, 17:11:32 от Vlado »

Mixy

• КЖМ - България
  • Trade Count: (3)
  • Hero Member
  • Публикации: 1539
  • Рейтинг: 385
    • SCARM - българският софтуер за дизайн на релсови планове и жп макети
« Отговор #12 -: 04 Февруари 2011, 16:49:58 »
Много неща се писаха и изговориха, но истината е една - пазарът определя цената. Или с други думи казано, една стока струва точно толкова, колкото е готов да плати купувачът за нея. А купувачи - бол. Както на лади и дачии, така и на ферарита и ламборгинита :)

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #13 -: 04 Февруари 2011, 16:52:38 »
Цитат на: Mixy link=topic=2962.msg53747#msg53747 date=1296830998
Много неща се писаха и изговориха, но истината е една - пазарът определя цената. Или с други думи казано, една стока струва точно толкова, колкото е готов да плати купувачът за нея. А купувачи - бол. Както на лади и дачии, така и на ферарита и ламборгинита :)
Еми да - "За всеки влак си има пътници!" е казал народът и е прав.

Mixy

• КЖМ - България
  • Trade Count: (3)
  • Hero Member
  • Публикации: 1539
  • Рейтинг: 385
    • SCARM - българският софтуер за дизайн на релсови планове и жп макети
« Отговор #14 -: 04 Февруари 2011, 18:29:35 »
Цитат на: Vlado link=topic=2962.msg53748#msg53748 date=1296831158
Еми да - "За всеки влак си има пътници!" е казал народът и е прав.

Много точно казано. И в тон с хобито ;)