Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Проект 14.41
Сaprycorn:
--- Цитат на: pach link=topic=299.msg8373#msg8373 date=1217411922 ---Ама Владо , тази статия кой я качи отпред!?!! ;)
http://www.railwaypassion.com/?cid=164&spid=55
А то инак отдалече и на тъмно , и този прилича на нашият "№148" ама тендера му е двуосен! ;D
(Image removed from quote.)
;D ;D ;D
Но пък твоя става страхотно - като истински!!!
--- Край на цитат ---
НЕ ПРИЛИ4А на нашия 148!!! На локомотив 148 цилиндрите са от вътрешната страна на рамата, т.е. не се виждат! Това са единствените локомотиви в БДЖ, изпълнени по този на4ин-с цилиндри скрити между рамните платна.
Сaprycorn:
И няколко думи за BR41 (DR) и 01 БДЖ-
Приликата е само в колоосната формула, системата на парната машина-цвилинг и конструктивната скорост-90км/4ас. Вси4ки останали параметри са много разли4ни, а тендерите нямат абсолютно нищо общо! Разли4на дължина и диаметър на котлите, разли4ен диаметър на колелата, разли4но междуосие, и още много други!
KRAKOMOBILA:
Да добавя и различни талиги, както и сцепните колооси са с различен диаметър от нашата 01. :)
pach:
Знам че на нашата №148 цилиндрите са отвътре , аз за това казах че прилича ама само на тъмно! ;D ;D ;D
Ами като няма производство на български локомотиви , ще си ги правим поръчкови като истинските ни серий.
Правим си поръчка , сядаме и почваме от нулата , на масата в работилницата , време за три месеца и ще имаш свой собствен модел като нищо...той Владо в момента отработва технологията! ;D ;D ;D
Останалото е мерак и време.
Или както казва един руски колега -"Моделните железници са като спортните коли - искат вкус ,време и много пари!!!" ;)
Vlado:
Обещах за вчера, но технически проблеми осуетиха това ми намерение. Е, важното е краят да е щастлив.
Предлагам на вашето внимание два варианта за поставяне на табели, с надеждата да ми помогнете в избора на един от тях:
Вариант 1
Вариант 2
Като могат и да се комбинират двата. Аз лично се насочвам към първия от тях - по-семпъл е, но пък 16.01 и 15.215 са изпълнени в този стил. От друга страна 01.23 е Вариант 2. Улеснява ме фактът, че в момента 14.25 го възстановяват в Пловдив, имам контакт с един от възрожденците му и комуникирам активно с момчето по въпроса.
п.п. Извинявам се за качеството на част от фотосите, но ми беше адски трудно да държа лока в едната ръка и да снимам с другата. Все нещо помръдваше и като резултат това е най-доброто, което можах да направя.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия