Както сте свикнали, аз пак ще ви позаминавам с неща, които определено не се вписват в разбиранията за "ортодоксален" жп-моделизъм. Въпреки това, надявам се нашият коледен град да ви позабавлява - нищо, че сезонът му вече отмина.
Преди всичко, искам да спомена, че манията за реализъм и точност при мащабите, която е налице в стандартните жп модели/макети, до голяма степен не е присъща на коледните модели - особено що се отнася до хора и сгради. Производителите на такива къщи и аксесоари наблягат по-скоро на цветния / празничен вид и на моменти напълно игнорират факта, че вратите нерядко се оказват по-малки от хората (примерно). Което за мен, разбира се, беше доста неприятно - затова и с Ася се постарахме да намерим / направим хора, превозни средства и аксесоари, които повече да се вписват в обстановката - но въпреки това в никакъв случай реализмът не ни е бил приоритет. Тъй като съм наясно, че на доста от вас подобни неща им бодат очите - имайте предвид, че нашето градче определено не е за заклети фенове на реализма... със слаби сърца

След като изчетохте disclaimer-а, ето и как изглежда самото "творение":

Още снимки можете да разгледате във
Flickr галерията на града.
Що се отнася до частта, която със сигурност ви е най-интересна: трамвайчето е в мащаб On30 (размер О, т.е. 1:47, на "теснолинейно" междурелсие ОН). Тъй като решението все пак да извадим малка част от колекцията си и да направим градче беше взето буквално в последния момент, си признавам, че подготовката тук не е на ниво. Има много какво да се желае по отношение на оформление на терена и "свястно" слагане на релсите, но като за първи трескави предколедни стъпки резултатът, поне за нас двамата, беше повече от приятен. Догодина (т.е. тази, де) ще мислим по-сериозно изпълнение на landscaping-a.
Ето и едно
видео от Видрово през 2010г.