Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Търся снимки на B вагон 2/2 класа купеен

<< < (9/20) > >>

Сaprycorn:
Повечето снимки, които се намират из нета са правени скоро и вагоните на тях НЕ са в оригиналния си фабричен вид, а са претърпели известни реконструкции през годините. Така се стига до тази почти абсурдна снимка на серия 47 със заоблени прозорци (каквито са произвеждани между 1965 и 1968 година) и странични врати от най-новия тип (произвеждани след 1977)! А вагонът, който търсим е НЕМСКИ и е ВТОРОКЛАСЕН, произведен в годините 1962-1963!
Не съм си мислил, че ще бъде толкова трудно да се открие някакъв материал за вагони, доставени преди няма и 50 години-все едно са потънали вдън земи! А какво остава за вагони, доставени преди 100 и повече години?

topalov:

http://www.die-archiv.de/Das_DIE-Archiv/DIE-Archive/Reisezugwagen-Archiv/RzTypenblatt_DR/rztypenblatt_dr_0.html

Марио Евстатиев - БЛФ:
В България е имало ГДР-ски вагони 2-ра класа и това са представителите на серия 20-40. Вагоните са с по 10 купета с кожени седалки, разделени две по две за общо 8 човека. Произведени са от VEB Wagonbau Bautzen през 60-те години. Вагоните се водят тип Y с дължина между буферите 24 500 мм. Към момента от тях в България са останали единици, срещат се главно по 4-та ЖП линия. Отвътре изглеждат така:

zazo:
Марио ако можеш да провериш и кога са годините на доставка, ще решиш проблема ни. Аз имам непроверена информация, че са доставяни на два пъти 1980 и 1982 г. Като за 1982 се твърди, че са втора ръка, като най-верочтно същото важи и за тези от 1980-та.

Марио Евстатиев - БЛФ:
1968 г - представен е вагон тип Y на Международния технически панаир в Пловдив
1980 г - доставка на първите вагони тип Y 2-ра и 1-ва класа
1982-1983 г - втора доставка на Y вагони
1986-1988 г - доставка на употребявани вагони от ГДР
началото на 90-те години - доставка на Halberstadt вагони от ГДР

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия