ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum

Отворен диспут относно новите правила в раздел "Купува / Продава"

<< < (10/21) > >>

nilfe:
Аз пак твърдя, че при започване на нова страница се премества от предната страница авторският пост, като в предната страница се изтрива всичко от авторският пост. Ако се добавя нов артикул, то той се добавя в последната страница, при преминаване на нова страница добавеният артикул се обединява (вмъква) в основният пост на автора. Така винаги имаме видимо поле на всяка започната страница със зададените артикули. Постовете, които остават на предните страници няма да са актуални. Всеки, който има интерес към артикул го обявява на съответната активна страница, после преминава на лична или мейл. Това е формулата според мен за удачен форум. Постовете на предходните страници вече ще съдържат само текст, който не товари форума.

Още нещо много важно, форумът цикли защото всеки се стреми да постне голямо резолюционни снимки. Поствайте само линковете за споделяне с ниска резолюция от сайтовете за споделяне. Аз лично ползвам Снимка.бг, където има три възможности за размер на снимката. Аз винаги ползвам средният размер и снимките ми се зареждат много бързо, защото не се налага да се преоразмеряват от софтуера на сайта. Повечето постват високорезолюционни снимки - забранете го, това бави изключително много отварянето на сайта.

Моля, вземете думите ми под внимание, от близо три години съм във форума и съм стигнал до тези изводи. Ако се направи това ще има мир и спокойствие. Който отвори последната страница първо ще види продаваните актуални към момента неща, после ще види постовете на коментаторите, също актуални към момента и ще си направи изводите.

От опит твърдя, че е твърде досадно да преровиш 5-8 страници за да видиш актуалното, а когато всичко е на първа страница, трябва и да ровиш във всички постове, за да добиеш представа за продажбата. С моето предложение всичко ще е видно на последната започната страница. Всички ще знаят, че постовете преди това не са актуални и няма да губят време да ровят из тях. Обявилите продажбата са заинтересовани всичко това да е актуално на всяка нова страница, интереса клати феса. Дори и да има коментар на започналата нова страница, то вторият пост, ще е на продавача с актуалната информация за продажбата, което не е проблем.

Не забравяйте и за проблема, ако няма ъпване, на кого обявата ще е начело. Т.е. кой ще е най-големият тарикат (това създава големите проблеми).

gts.best:
Без снимки само линкове............

Ако искаш гледаш (губиш си времето), ако ли не четеш и коментираш ( на ЛС, мейл, тел, факс, телекс),..............

Така темата се отваря мигновено-леко, но се затормозява индивида.........

liro4605:
     Затормозява го да отваря всеки линк?Или?
   Нов член или гост би се впечатлил от снимка не от линк!Казвам го защото много добре ви е ясно че много хора са на Вие с компютрите.Такива са и хората,който залагат на реалноста не на виртуалното.
   Ако това ще помага на хора ,който откриват или преоткриват хобито ,аз съм твърдо за снимките ,не за линковете!!!

nilfe:
Жори, ако не се лъжа точно твоите снимки бяха с високата резолюция и се отваряха твърде дълго. Виж моят пост, отварят се мигновенно, защото не ги преоразмерява софтуера на сайта.  :hi:

Христо беше другият, до колкото си спомням. Моля, оправете си снимките и ще видите ефекта. Който се интересува от големи снимки, винаги можеш да му ги пратиш на лична.

EMPEROR:

--- Цитат на: nilfe link=topic=3066.msg56305#msg56305 date=1300475927 --- Повечето постват високорезолюционни снимки - забранете го, това бави изключително много отварянето на сайта.

--- Край на цитат ---

Това с колко да се ресайзнат снимките уви важи за целия форум... т.е. ако намалим размера на снимките за "Купува / Продава", това ще намали снимките и в останалите раздели на форума... а това не искаме да се случва. Бяхме ги направили малки, тогава някой друг беше изпищял... Пълно щастие няма и винаги ще има едни доволни, други недоволни. Ако приемем, че сме 300 човека, то по всяка дискусия ще има 301 мнения... и просто нямам как всички да са доволни.

Затова пак си говорихме с администрацията и се взеха следните окончателни решения:
 - утре - живот и здраве, ще има ъпдейт на форума, като новите теми от раздел "Купува / Продава" вече няма да се показват в "Последни публикации" най-долу;
 - продължава да е задължително постването на линкове вместо снимки;
 - организирането на актуални листове с атрикули от задължително, става препоръчително. Т.е. сами ще си определяте как да си групирате покупко-продажбите. Формата за пръв или последен пост остава препоръчителна, т.е. по желание;
 - ЪП-ването става от веднъж на 24 часа на веднъж на 48 часа!

Новите промени ще бъдат въведени утре и съответно влизат в сила от 19.03.2011г. и не подлежат на коментари.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия