Лелееееее, я търговците и търгашчетата - намалета малко перките!!!!!!!!!!!!

Вие вече се самозабравяте бре!!!!
ОСНОВНАТА ИДЕЯ ЗА ТОЗИ ФОРУМ НЕ Е ДА РАЗВИВА ОТДЕЛ "КУПУВА И ПРОДАВА",
А ДА ОБМЕНЯМЕ ОПИТ ОТ ВСЯКАКВО ЕСТЕСТВО В МОДЕЛИЗМА!!!!!!!
И ЕДНА МАЛКА ЧАСТ ОТ ОБМЯНАТА НА ОПИТ СЕ ЯВЯВА ТЪРГОВИЯТА!
ПОДЧЕРТАВАМ - МАЛКА ЧАСТ!!! (нека големите букви не се считат за "викане" - макар че в последните пет страници е станало абсолютна говорилня,
а желание да се подчертае същността и ВАЖНОТО!!!)
Това, че търговците не ги интересуват останалите теми във форума, не означава автоматично, че ние пък,
трябва всеки ден и час да сме в час с техните продажби. Тук не е ибей, а форум за споделяне на идеи и опит.
Раздел купува/продава е замислен само като помощен и в помощ на останалите моделисти.
Пак подчертавам -
"форум" не означава
"магазин"!!!!
Да - има опция "маркирай прочетени" но аз искам да чета в другите раздели, а не да маркирам търговията на някой!!!!!
Да - няма да излизат в "последни публикации", но пък излизат в "непрочетени теми" и пак става въртележката!!!!
Да - снимките тежат не само в търговията, но в останалите раздели носят къде по-важна информация от едната търговия!!!!
Да - нека да са линкове, но само в търговията, защото от личен и споделн опит съм открил, че когато има линк, то той бива отварян само в краен случай, по една или друга причина и темите губят своя информативен характер!!!
{Една скоба - форума вече загуби голяма част от чара си, с орязването размера на снимките и който не вярва да провери в други форуми какви теми и красоти стават когато снимките са в по-голям от нашия формат.}
Ако, снимките останат по темите, всеки четящ съответната тема, ще има едно пълноценно изживяване и максимална информираност по въпроса, без да цъка по линкове и без значение дали е стар, нов или завръщаш се хобист.
Ако, снимките в продава/купува са само с линкове, те ще се цъкат само от истински заинтересованите да купят нещо,
но не и от останалите за които вече е било достатъчно усилие (по-горе изброените причини)
да отварят/маркират теми които за момента не ги интересуват.
Да - нека темите в купува/продава да останат (дори и заключените)
защото те са своеобразен справочник,
не само като статистика в продажбите (без персонализиране на хора, но с такова за модели),
а и като
основен справочник за повечето начинаещи хобисти
за каталожни номера, години на проиводство, качество, вид (цъкаш линка) и т.н.Тук беше мястото да конкретизирам в светлината на горе написаното,
моето предложение, но вече новите правила са написани с червено,
така че на мен ми остава само коментара.
Тук някой хора успешно си промениха темите,
а аз го направих веднага!!!
Други хора упорито скачат, на Диспечера (ама май въобще не са в час, кой е той и какво точно става)
и имат известно право - нарушени са им търговските интереси!!!!
Но като си припомним основните цели на форума записани както в правилата, така и в заглавието на сайта и форума,
аз им предлагам да си направят самостоятелен онлайн магазин (ама ще влезнат в разходи) и да си продават там.
Сигурен съм, че форумната администрация ще им помести рекламните банери,
абсолютно безплатно и в тон на добрата ХОБИСТКА практика!!!!
Не знам защо, но търговците са РАВНОПОСТАВЕНИ с останалите потребители тук
и не виждам защо всички останали хора трябва да се съобразяваме с техното самочувствие.
Ние които търгуваме по между другото, както го прави всеки нормален хобист, но не търговец,
пък имаме самочуствието, че този форум е бил, е сега и ще бъде посещаван от всеки начинаещ, завръщаш се или стар хобист,
не заради търговията тук, ами заради информацията на български език само тук и никъде другаде,
и съдържаща се в разделите:
1.Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum
2.Железопътен моделизъм | Railway modelling
3.Faller Car System
4.Останалият подвижен и неподвижен състав | Rest of the mobile and immobile composition
5.Моята колекция | My collection
6.Фремо модули | Fremo module
7.Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
8.Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
9.Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
10.Полезни линкове към сайтове на готови проекти | Useful links to sites for other projects and layouts
11.Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
12.Аналогово управление | Analog Control
13.Полезни линкове към схеми или магазини за електроника | Useful links to schematics and stores for electronics
14.Коментари към ревютата на RailwayPassion | Comment the reviews of RailwayPassion
15.Ремонти и усъвършенстване на модели | Repairs and tuning up models
16.Представете модел | Review a model
17.Клуб железопътен моделизъм - България | Club railway modelling - Bulgaria
18.Други организации и клубове 19.Купува / Продава | Buy / Sell 20.Общи приказки свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Ето какво е действителното положение в днешният ден за този форум!!!!!
Съзнателно три раздела съм ги постнал тук само като заглавия, но не и като подраздели (подчертани са с
Bold)
И какво се получава?????????????
Има 20 (двадесет)
важни за форума раздела и подраздела и само един раздел,
който обаче се опитва да диктува правилата тук!!!!!!!!!!!!
Аз отдавна не купувам от "истинските" търговци тук, а моделистите от които купува и ще купувам за напред,
съм сигурен че ще ме подкрепят в този форум, така че спокойно мога да извикам:
"ДА ИЗГОНИМ ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ХРАМА!!!!!"
Който не му харесва, да си плати за друго онлайн пространство и да си се занимава с търговия!
Тук е форум за моделизъм, моделистки практики и хобито в най-чистия му вид!!!
ПП.Тъй като новите правила са в сила, това е мое лично мнение и не ангажира никого от форумната администрация с него.