Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Фиксиране на релсов път
Vlado:
Как да фиксираме релсовия път към пътното легло.
emilchaushev:
В процеса на доуточняване на фигурите фиксирам с много финни пирончета.
За окончателно фиксиране използвам винтчета на TRIX - 66548, като първо с пиронче оформям леглото на отвора с удар на чука :) тъй като нареза на винтовете е с много малка стъпка.
Vlado:
Аз пък съм раздвоен в избора на метод. Наистина с пирончета е най-добре, защото става здраво, но не могат да се избегнат вибрациите при начукването им, които неминуемо влияят зле на макета като цяло (все нещо ще се счупи). С винчета за дърво пък не е така качествено и задължително се забелязват измествания след време. Затова намерих следния компромисен вариант: на открито фиксирам с пирончета, баластирам и махам пирончетата; под земята - където мога пирончета, където не, с винтове за дърво, като след време "ревизирам", за да съм сигурен, че няма странично изместване.
Adrian:
аз също съм фиксирал с финни винтчета и не съм забелязъл измествания
toniemi:
--- Цитат на: Adrian link=topic=31.msg523#msg523 date=1196928509 ---аз също съм фиксирал с финни винтчета и не съм забелязъл измествания
--- Край на цитат ---
На всичките ми макети,релсите са лепени с ц-200.Тук-таме съм слагал пиротчета за да спазя линията на трасето и преди пълното исъхване на лепилото съм ги вадил.Ако някъде ми се понадигне релсата за тежест нареждам празни чаши за безалкохолно,става като бар ;DТъй като работя само в/у стириопор,няма как да фиксирам релсите по друг начин.За мен така е най-евтино,лесно,практично,удобно,леко и...изчерпа ми се речника ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия