Прав си, че става с четене Иванчоооо, но линка който си посочил води към неща които за съжаление не ми рършат работа. Ако Иванчо прочете, че
Не свава въпрос за купешки имитации на вода, а за такава по метода "направи си сам"
ще разбере, че не ме интересува какво продават в Конрад, какво има в каталозите или как изглежда на снимка водния ефект направен пак с такива готови води. От написаното в 2-те страници най-успешно според мен е ползването на лака за дърво, но по него нямаше нито дискусия, нито споделен опит. Относно топлия силикон, работил съм с такъв и нещо не ми допада. С такъв метод залепвах кабелите към купето, когато правих озвучаването на колата и помня че не е това което тук ще ми върши работа. Дори и в предишната тема е писано, че се цапа. На някои колеги работата със топлия силикон може и да им харесва, но за съжаление има негативния ефект на лепи праха, а такъв се натрупва за мн.бързо време, че и трудно се чисти.
Аз лично може би ще пробвам с лак за дърво, но въпроса е, че не знам с коя марка да пробвам и какви евентуални недостатъци има. Интересува и до каква степен се запазва прозрачността на лака при определена дълбочина. Въпроса с праха няма да е толкова проблемен 1 защото по-лесно се чисти и 2 че ако полираш лака с онези анти статик препарати за почистване на мебели (които вече има в повечето домакинства) ще се предпазиш от зацапване с прах.
Пък и писах за още 1 алтернатива, за която никой нищо не каза...
Гледам продават разни свещи с морски пейзажи затворени в чашки, а вместо восък прозрачен гел. Някой пробвал ли е с нещо подобно ?
И все пак се извинявам, че отворих дублираща се тема и моля модератор да изтрие темата ми или дя я обедени с другата