Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетите на Филип
mitko359:
Голяма тъпня ще направиш :angry: на моя 1м на 2м едва се побира влак от 6 вагона с лок. а ти искаш 6 гари. Оставяме те да го направиш и да разбереш че не е разумно. По-добре си направи с гара филипово само и толкоз, ма я направи точно копие на коловози и стрелки , не само сградата.
niki:
:haha: :haha: :haha:Няма бе, то е сметнато, 5 вагона, на всеки по гара, и готово., може и да не се движат :haha: :haha:
fpk1999:
Заваля дъжд от лоши коментари!
Това дори и да е написано не е казано че ще се случи!Хубаво ще си взема поука от коментарите Ви.
Ще помоля ако може темата да бъде изтрита и да започна нова по-"чиста".
Ако не може нека си стои така :).
Mixy:
Ти сега да не вземеш да се сдухаш? Горе главата - няма невъзможни неща. :)
Може и 10 гари да сложиш на 2 пъти по малка площ - въпроса е, че като видиш крайния резултат, едва ли ще ти хареса. Това хората са го разбрали от собствен горчив опит и затова ти го намекнаха по-горе - не за да те откажат, а за да ти помогнат да не повтаряш вече допускани грешки. :yes:
А сега погледни и от другата страна - дори и само една гара да имаш на овала, всичките ти влакове ще минават през нея. Затова, направи я както си трабва, с всички възможни подробности и детайли. Когато вече си го минал този път, много по-лесно ще прецениш сам за себе си как си се справил и с какво да се захванеш по-натам, по същия или по друг макет. :)
fpk1999:
Готово!
Увеличих площта на макета и се получи!
Вярно че гарите от пет станаха на три а спирката е вече една но пък много по-свободно е.
Всъщност знаете ли защо бяха толкова много станциите?
Ето защо:
Тъй като макета ми е на нива а и има една планина стана следното.Преди всеки наклон трябваше да има станция където да се прикачи втори локомотив за да не буксува тежкият препълнен смесен влак по наклоните(имам много фантазия :spiteful:).Затова се получиха толкова станции.Вече съм подредил трите гари така че да са на място където ще имат най-голяма функционалност.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия