Автор Тема: Почти мисли, ама не съвсем  (Прочетена 15966 пъти)

niki

• Гост
  • Trade Count: (0)
Почти мисли, ама не съвсем
« -: 09 Май 2011, 20:45:33 »
Искам да споделя някои мой подобия на мисли ;D ;D :yes: ;D. Те са свързани с американските влакове.Правя уточнение, че написаното от мен има чисто и само естетическа насоченост-не разбирам до там от техническите параметри-съответно, не си позволявам коментари.Както за много неща , те носят отпечатъка на тяхната си култура, формо и цветоусещане.Конкретната причина да пиша тези редове са няколко вагона които за малко да ме разплачат./което не е лесно, като се има пред вид, че имам предпочитания към товарните вагони-а тези, американските са пътнически. Само  като пример , ви го казвам, за да разберете в какво деликатно положение е крехкото равновесие на моят вътрешен мир.http://www.broadway-limited.com/californiazephyr-2ndrunexpectedjuly2009-2.aspx.Друг фактор е , че тази фирма, са и доста квалитетни нещата, съответно и по скъпи, докато примерно ,, механо,, имат модели на американски подвижен състав, но са евтини, няма разработен детайл. и съответно впечатлението е съвсем друго.Понеже се уморих да пища, ще си почина и после пак ще мобилизирам сили ;D

zazo

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 2049
  • Рейтинг: 263
Re:Почти мисли, ама не съвсем
« Отговор #1 -: 09 Май 2011, 21:30:41 »
Какво да ти кажа, може би вече си я срещал, но тука си имаме една вече крилата фраза "Купи и ще ти олекне!" Иначе почти нищо не разбирам от американски влакове, може би и затова не ги харесвам. Някак си ми приличат на националния им автомобил пикап-а.

fpk1999

• Hero Member
  • Публикации: 507
  • Рейтинг: 21
  • Перфектният мащаб е 1:1 !!!
« Отговор #2 -: 09 Май 2011, 22:34:35 »
Не знам.Мисля че няма нищо лошо в американските влакове даже сега търся американски локомотив.А относно вагона мен не ме разплаква даже малко ми харесва :blush2:.Харесвам американските влакове и мисля в макета ми да има поне една американска композиция ;Dи ака има място ще сложа някое американско жп съоражение :yes:.Може би ги харесвам заради дългите им товарни композиции :agree: :agree: :agree: :haha: :haha: :haha:.Но всеки има право на мнение включително и ти niki :victory:.   

niki

• Гост
« Отговор #3 -: 09 Май 2011, 23:13:24 »
Аз точно за това щях да се разплача)) за да си го купя и да ми олекне, красиви са по един друг начин, въобще при американците и колите и всичко, идеята е подчинена на функция.та, няма значение, че е голямо, че харчи повече, че е ако щете и малко грубо, но си има своето логично обяснение- големи растояния+много време за път=значи трябва да е много удобно, и сигурно, та така.Аз също ще търкалям американски/2или 3 / композиции, по единия токов кръг. Разделил съм ги в макета, 1 аналогов и един диджитал
« Последна редакция: 09 Май 2011, 23:14:58 от niki »

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
« Отговор #4 -: 10 Май 2011, 08:34:39 »
Тази темичка ми намирисва на опит за:
http://www.railwaypassion.com/?cid=8&NewsId=35 :spiteful:
Ако обаче журито наистина е безпристрастно, то единственият човек със сериозни заложби и 99 процента шанс да го спечели е Der Hetzer, поне по мое скромно мнение.  :hi:
Стига да реши да се изяви.  :spiteful:
« Последна редакция: 10 Май 2011, 09:03:27 от XRISTO »

niki

• Гост
« Отговор #5 -: 10 Май 2011, 08:43:02 »
Не, ако бяха товарни да се мятам, ама тези пътническите приличат на ръкав за самолет, не са като американските

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
« Отговор #6 -: 10 Май 2011, 09:05:04 »
Ха, и ти като мене си фен на товарните влаци.Добре дошъл в клуба на любителите на товарни влакове!  ;D

niki

• Гост
« Отговор #7 -: 10 Май 2011, 09:11:04 »
Най-лесно ще илюстрирам думите си так- представете си вагоните бели или черни, все едно, един ахроматичен цвят. Какво виждаме- равна форма от край до край с дупки за прозорци и врати, единственона някои модели, е съвсем малко дръпнат сектора с вратата на вътре. Дори и най запознатитене биха разпознали различните вагони по този начин/говоря за 4, 5 епоха- по старите си имат индивидуалност и са много по разнообразни/Веднага идва репликата, дааа, така е , но те са по аеродинамични-и е така и не съвсем.Мого маоже да се изпише по въпроса, като разбира се основното е, че си е въпрос на вкус, и тн. :drinks:

niki

• Гост
« Отговор #8 -: 10 Май 2011, 09:17:10 »
Ами фен съм защото-при товарните има огромно разнообразие на форми  и цветове, освен това някакси , човек получава едно усешане за голямата мощ на локомотивите, като види композиция с разнообразни товарни вагони, пътническите са по еднакви, пак с уточнение за епохата разбира се.

IKAR

• Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 950
  • Рейтинг: 265
  • HO DB,SBB III,IV, HOm Rhatische Bahn V София
« Отговор #9 -: 10 Май 2011, 09:23:55 »
В добавка цените са направо смешни в сравнение с "европейските". Огромна парна машина със звук за 350 долара, което сега е около 450 лева. Отделно,ч е американските машини са огромни в сравнение с тези, с които сме свикнали из Европата. Направо нямам думи - моделите изглеждат съвсем добре! Пътническите вагони са с многоцветен интериор плюс осветление, което и при Брава/Флайшман го няма......Забелязах дори белите калъфки на възглавниците....Явно проф. Йордан Тасев е бил абсолютно прав казвайки, че американските фирми по качество и детайлност не отстъпват, а цените им са доста по-достъпни за по-широк кръг ж.п. моделисти. Какво сме се вторачили в немските железници не мога да разбера.
« Последна редакция: 10 Май 2011, 09:28:52 от IKAR »

niki

• Гост
« Отговор #10 -: 10 Май 2011, 09:33:47 »
Така е,дори ще си позволя, да отбележа още нещо, като пак да уточня, че не съм навътре в темата за парните. Видях няколко американски, които ми направиха супер добро впечатление със следните неща- примерно, на един  тендъра беше оформен страхотно-в частта до локомотива, беше правоъгълен, а назад ставаше цилиндеичен, като дизайна на локомотива отпред, друг беше с изнесена кабина отпред, хубаво или лошо, давам го за пример, в посока разнообразие и абсолютна индивидуалност./пак да отворя скоба, не пиша всичко това, зашото съм луд фен на американските модели, и да ,,подценявам европейските-не. Единствено и само заради факта, че са пренебрегнати американските- тоест нещо като да помогнеш или да симпатизираш на по- слабия/. ;D :drinks:

niki

• Гост
« Отговор #11 -: 13 Юни 2011, 21:53:23 »
Не знам дали сте се ровили из дебрите на американските модели, но има един локомотив, не по лош според мен и точно толкова голям колкото ,,Big Boy,,казва се http://www.rd-hobby.de/shopping/catalog.php?id=1351

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12375
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #12 -: 13 Юни 2011, 22:32:26 »
Цитат на: niki link=topic=3187.msg61619#msg61619 date=1307991203
Не знам дали сте се ровили из дебрите на американските модели, но има един локомотив, не по лош според мен и точно толкова голям колкото ,,Big Boy,,казва се http://www.rd-hobby.de/shopping/catalog.php?id=1351

Ми купувай - какво му гледаш още?

niki

• Гост
« Отговор #13 -: 14 Юни 2011, 06:35:10 »
))))))))))))Няма да може да завива, като гледам,през 2 от тунелите, големичък идва, много е слушкал и папкал като малъл ;D ;D ;D

widowmaker

• Гост
« Отговор #14 -: 14 Юни 2011, 08:48:13 »
Абе не е лош тоя подвижен състав, ама е американски...
Иначе... грозна картинка е голямото момче в сравнение с локомотив като този примерно: