Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Почти мисли, ама не съвсем

<< < (9/11) > >>

Tramway:
Сигурно е тъй и явно е измислено както трябва. Просто на мен ми е трудно да си представя какви трябва да са тез сглобки, централни болтове или Бог знае какво, имайки предвид, че американците товарен влак под 10,000 t въобще не го броят за влак....

niki:
Oтпред, твърдо се хващаза,,царския болт,, . по всяка вероятност е нещо просто- обикновенно простите неща действат по- добре, пък и трябва да е намесен елемента време- бързо и лесно да се закача и разкача.

Tramway:
С риск да стана досаден - какъв ще трябва да е тоз царски болт, който да предаде теглителната сила на локомотива върху останалите 50 или 100 вагона.....

niki:
Ами, не му знам точните параметри, но на практика той дърпа ремаркето/ респективно влиза в леглото на влекача.

liro4605:
По време на ремонта на някой междугария у нас от братята чехи бяха използвани подобни талиги.Доста бяха по-малки.С тях се извозваха старите звена.Един вид звената са рамата на вагона и се слагат върху преносими 2 талиги.Татрата която ги вдигаше също беше така.На една талига стоеше портала на крана а самата тя на долното строене останало след вдигане на звената.Много интересно и много практично,съответно и много бързо ставаха нещата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия