Автор Тема: ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!  (Прочетена 246373 пъти)

pavel75

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 1817
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
Цитат на: Best Ripper link=topic=3247.msg99999#msg99999 date=1435133784
Владо, мисля, че ти се оливаш. Именно че сме в свободна страна мога да чета, мога и да не чета.. Мога да пиша, мога и да не пиша... Мога да чета и да коментирам по същество, мога и не... И тук нямаше да пиша, ако Тано не беше попитал изрично неща, които или не си прочел, или не си ги схванал изобщо. А в онази тема както виждаш нищо не пиша и почти не я чета след първия пост. Причините съм ги изложил по-горе. А това че я използвате за поредното изкуствено "съживяване" на заспалия форум, а аз ви преча - проблемът не е в мен, повярвай ми. Писането на теоретични локуми и невероятни сложнотии без реално приложение в моделните влакове не води до нищо съществено в практиката. Друг е въпросът, че казвам разни нежелани, но известни и добре премълчавани и замазвани истини, които винаги ви действат като удар от гръмотевица...

Това, че имаш право да коментираш е неоспорим факт, но поне аз не съм те упълномощил да говориш от мое име. На мен темата ми е интересна и я следя. Дали ще я приложа или не си е мое решение. Ти вече каза, че не искаш да помагаш, ще те помоля да не пречиш.
Благодаря предварително.

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6728
  • Рейтинг: 1096
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък

Някой е срал в моя кенеф !
Не е пуснал водата !!
О, Епохо , дай ми сили да мълча !!!

Величко

• Trade Count: (17)
  • Sr. Member
  • Публикации: 421
  • Рейтинг: 200
  • Само ЦСКА !

Best Ripper

• Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...

Best Ripper

• Hero Member
Цитат на: TANO link=topic=1196.msg100570#msg100570 date=1439992042
Писмо от Пернишка Община до Софийска Община:
“Тука много бездомни кучета се навъдиа“
Отговор от Софийска Община:
“Добре, ще ви пратим екип да кастрира кучетата“
Отговор от Пернишка Община:
“Ама вие не сте разбрали. То убаво да ги кастрират, ама...они не ни ебат. Они ни апат!
Седим си аз, тъпеем си.. Уж некъФ "високоЕнтелектуален форум се бараме... Гледам от 11 дни стои един пост... Според мен с доста неприемлива дума /нарочно съм я подчертал, барем някой силноотговорен фактУр да вземИ да я забележи, даго еба../ Ама не, нема рИакция. Еееей, друго си е да ти викат "професоре" - можеш да си пишеш всякаква шитня из форума... и няма кой дори забележка да ти направи, да не говорим да си коригира/редактира поста... Тия дни го писах и на един виден бивш админ, който продължава да се изживява на цербер.. Ама той нищо не отговоря, явно за някоЙ хора може всичко, за други - тц!

P.S. Дали и аз да не се пиша "академик" и да си пиша всякакви неща из форума, а?  :yahoo:

TANO

• Trade Count: (10)
  • Hero Member
  • Публикации: 796
  • Рейтинг: 601
Цитат на: Best Ripper link=topic=13.msg100696#msg100696 date=1440933540
Колко свирки имат да правят "големите" производители, докато успеят да стъпят на малкия пръст на Мерклин - единствената фирма с програма за деца от 3+ възраст. Пък който каквото ще да си мисли...  :dirol:
Ама какви са тия свирки? За музикални инструменти ли става дума или за нещо, което чак мен ме е срам да го кажа.

Г-н, Изкормвач
Как да тълкувам горният Ви пост? Като израз на някаква злоба и завист към мен ли, или като израз на безсилието Ви да сътворите нещо свястно и полезно в този форум. Защото ако ще се мерим на моделния фронт, ще трябва да внимавате – голяма съм лъжица за вашата уста. Ето вижте:

Другият  вариант да уредим проблема, че не понасяте да ми викат професор е да се разберем по мъжки зад кръчмата. Тук ще трябва аз да внимавам, щото никога не съм бил побойник. Но към този вариант прибягват предимно по простите хорица, пък аз се имам за една идея по сложен. Още веднъж ще Ви помоля да спрете да цапате форума с крайно неприятното си и заядливо присъствие.

П.С. В една друга тема бях помолил да не ме професоросвате, но тогава останах неразбран. Явно гусин Изкормвача наистина много се дразни. Пък може да има и други. Не го дразнете повече, моля ви!
« Последна редакция: 30 Август 2015, 16:09:06 от TANO »

gzo

• Гост
  • Trade Count: (0)
Re: ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!
« Отговор #501 -: 01 Септември 2015, 09:08:31 »
Брех тоя Тано, да иде чак до Могилица и да не дойде до единствения ЖП макет в Смолян. Непоряд !

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1339
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #502 -: 16 Октомври 2015, 16:41:24 »
 :scratch_ones_head:

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #503 -: 14 Декември 2015, 12:30:34 »
...пускам го тук, щото не мога да намеря кой и кога в този форум се мъчеше да ме убеждава,
 че хамериканците са били на Луната... :scratch_ones_head:

Стенли Кубрик: Кацането на Луната е постановка!

Режисьорът Стенли Кубрик е заснел видеото с първите стъпки на Луната в студио, разкрива журналистът Патрик Мюри

Скандално интервю на Стенли Кубрик е на път да разкрие една голяма манипулация. Журналистът Патрик Мюри
прави интервю с култовия режисьор преди петнадесет години.Първите стъпки на Луната.

Пред него Кубрик споделя скандалното разкритие, че първите стъпки на Луната направени от Нийл Армстронг
 и Едуин Олдрин са чиста проба фалшификация. Режисьорът заснема кадрите в студио на земята, а снимките,
 които целият свят гледа не са от открития космос, научихме от БЛИЦ.

Журналистът Патрик Мюри е подписал договор, според който петнадесет години след смъртта на Кубрик
 не трябва да разгласява научените факти.

Пред Мюри Стенли Кубрик споделя, че е извършил мошеничество пред американския народ и световната общественост.
А за това му съдействат НАСА и правителството на САЩ.

В своята изповед режисьорът съжалява за фалшификацията и признава, че той е човекът режисирал и заснел постановката.

Патрик Мюри не може да повярва на ушите си и отново пита истина ли е това?
 А Кубрик категорично отсича: „Да, това е фалшификация“.
Според думите му кацането на Луната е станало фикс идея за Ричард Никсън.
Заради това се замисля този заговор от правителството и плащат на режисьора крупна сума да заснеме видео,
 което да е правдоподобно и да заблуди хората, а дори и специалистите.

И ето, че на 20 юли 1969 година целият свят гледа кацането на „Аполо-11“ и аплодира постиженията
 на американските учени.

За сведение е необходимо да се каже, че Стенли Кубрик винаги е споделял, че се страхува за живота си,
 без да стане ясно на неговите близки, от къде идва заплахата.

През 1999 година култовият режисьор почива от сърдечен пристъп, според официалната версия.
А много специалисти се съмняват, че е убит от американските спец служби.

Дори съпругата на режисьора актрисата Кристиана Кубрик,  след неговата смърт е заявила,
че кацането на Луната е изфабрикувана фалшификация, с цел да се докаже авангардната
роля на САЩ в космическите технологии.

http://megavselena.bg/stenli-kubrik-priznal-che-rezhisiral-katsaneto-na-lunata/

http://www.razkritia.com/465285/%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA-%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD/

Mixy

• КЖМ - България
  • Trade Count: (3)
  • Hero Member
  • Публикации: 1539
  • Рейтинг: 385
    • SCARM - българският софтуер за дизайн на релсови планове и жп макети
« Отговор #504 -: 14 Декември 2015, 13:39:34 »
Клипчето с интервюто на Кубрик е фейк.

https://en.wikipedia.org/wiki/Moon_landing_conspiracy_theories#Alleged_Stanley_Kubrick_involvement

"In December 2015, a video surfaced which allegedly showed Kubrick being interviewed shortly before his 1999 death by T. Patrick Murray; the video purportedly showed the director confessing that the Apollo moon landings had been faked.[166] Research quickly found, however, that the video was a hoax.[167]"

Ето и по-детайлен анализ заедно с оригиналния немонтиран клип, където е видно, че актьор се представя за Стенли Кубрик:

Lie Me to the Moon

Клипчето е фейк, но това въобще не значи, че всичко казано от NASA за кацането на луната е 100% истина. Твърде много документи, чертежи, филми и информация се "загубиха" през годините и май не всичко е такова, каквото ни се представя като официална версия ;)

Best Ripper

• Hero Member
« Отговор #505 -: 14 Декември 2015, 14:30:26 »
Работата с Луната смърди отдавна.. Никой не може да отговори на елементарния въпрос как в зората на космонавтиката се достигна на тоз спътник, когато целият бордови компютър на "Аполо" е по-слаб от елементарен сегашен калкулатор, а видиш ли сега никой не ходи дотам - най-близкото до Земята небесно тяло... Истината едва ли ще се узнае скоро.... Има всякакви твърдения, при това с доказателства физически и математически, че Луната е куха, че видимото е холограма с ниска резолюция /поради времето, когато е направена/... Нещата яко вонят на измама...

widowmaker

• Гост
« Отговор #506 -: 14 Декември 2015, 15:01:31 »
Венци, не забравяй, че Сатурн V е правен от Вернер фон Браун.
Американците си снимаха сайтовете с последната автоматична станция,
която пратиха в полярна орбита да търси вода в замръзнало състояние.
Отделно отражателите за лазерите (с които се мери дистанцията З-Л)
няма как да са се появили сами там, освен ако извънземните не са ги
турили по молба на НАСА. На снимките на сайтовете ясно се виждат
платформата на спускаемия модул, лунният роувър, както и следите от
гумите по пясъка в зоната около платформата. Много се спекулира за
тия кацания, но спекулират хора, които не са запознати с материята.
Сатурн 5 и до днес остава най мощната ракета, строена някога, уни-
кална машина (собствено тегло 2970t), способна да изкара 140t полезен
товар в земна орбита (и 48t на лунна). Всичко е било ръчно командвано,
т.е. отделяне на степените по време на полета, както и маневрата за
закачане на лунния модул пред космическия кораб Аполо след излизане
в открития космос (модулът е между кораба и 3-та степен по време на полет).
Явно не сте гледали филма Аполо 13 навремето :)
Че са ходили, ходили са, но тъжното е, че го правят само за да са преди
руснаците и още след първото кацане (1969г, Аполо 11) програмата губи
всякаква обществена подкрепа и заради липсата и НАСА се принуждава
да съкрати броя на мисиите и на финала всичко отива за скрап.
Има запазени две ракети Сатурн 5 в американския космически център и в
центъра Кенеди. Една снимка, на която се разбира за какви мащаби иде реч.
Това е долната част на първата степен S1C (има 5 двигателя F-1) и тяга
34,02MN (мега нютона!), която за 263 сек работа ускорява цялата тая маса
до 2,58 км/сек. Цената за брой е $3.2 милиарда (отнесено към днешна дата):

П.П. Само Ares V има по голяма товароносимост (188t), но тя е само проект и не е пилотируема.
Евентуално в бъдеще ще е ракетата-носител за мисията до Марс ако изобщо се стигне до
производството и.
« Последна редакция: 14 Декември 2015, 15:29:18 от widowmaker »

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #507 -: 14 Декември 2015, 15:46:36 »
Нещо се забравя руският носител "Енергия", чийто двигатели PД-170, са с 5% по-маломощни от наследника си - РД-180.
Всъщност "Енергия" е победител по  товароносимост всичко налично в света по онова време (включително и Сатурн-5)
и тя е практически все още ненадминатия гигант...но за близка орбита.

Обаче американците въпреки настоящето ембарго се спорязумяха и купуват 60 броя от РД-181,
които двигатели ще монтират на най-голямия проектиран  до сега носител - "Антарес" (ако не бъркам името)!!!
 Което не пречи обаче да се фалшифицират още куп полети - навремето си спомням, че руснаците искаха да
пуснат "Луноход"-а именно около мястото на приземяване на Аполо на Луната... Що не го напавиха - не стана съвсем ясно май! ;)

И те така.... ;D ;D ;D

widowmaker

• Гост
« Отговор #508 -: 14 Декември 2015, 16:11:49 »
Енергия има товароносимост 100t за ниска земна орбита и 20t
за геостационарна (само проектна), т.е. по малко от Сатурн 5.
Справка: https://en.wikipedia.org/wiki/Energia
Има само 2 старта - 1987-88г (със спътник и с Буран) и е значително
по малка като размери от Сатурн 5, но по дълга с 3м. от Space Shuttle,
а совалката е като детска играчка в сравнение със Сатурн 5 :)
Версията "Вулкан" на Енергия е проектирана за 200t (ниска земна орбита),
но тя никога не е била произведена. Двигателят РД-180 има тяга 3,83MN,
докато Rocketdyne F-1 за първата степен S-1C на Сатурн 5 е 6,77MN.

П.П. Разчитам не на нещо чуто от някъде си, а на информацията в нета :)
И ракетата е Арес, не Антарес :)
« Последна редакция: 14 Декември 2015, 16:37:35 от widowmaker »

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #509 -: 14 Декември 2015, 16:47:53 »
Ми и аз това съм писал за "Енергия" - че е ненадмината за близка орбита.
Сатурн-5 е за далечни полети. Нали не смяташ, че ще я ползват за геостанционарна (която се води близкия космос)!?
И аз не разчитам на чуто, а на инфо от мрежата (колкото и да е противоречиво - отсява се плявата)
Довечера ще снимаш ли метеоритния поток над София (ако си тук де)?
За 20,00 часа е пика - по 120 броя на час щял да бъде!!! :preved:

ПП. За новият носител съм сбъркал Арес с Антарес! :on_the_quiet: ...поне почва с "А"... :lol: :lol: :lol: