Автор Тема: ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!  (Прочетена 244378 пъти)

Dispatcher

• Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Jr. Member
  • Публикации: 80
  • Рейтинг: 23
Форумната администрация се старае да се намесва възможно най-малко, но и няма да остави нещата да излязат извън контрол.
Много моля участниците, които смятат, че е нужно, отново да прочетат правилата в този форум. Постването и четенето на форума или части от него е напълно доброволно.
Тъй като започват да се наблюдава повишаване на напрежението в тази тема, тя ще бъде заключена за 24 часа, т.е. - до 16:00 ч на 28.06.2011 г до утихване на страстите и завръщане на добрия тон. Ако след отключването на темата нещата не влязат в релси, тя ще бъде изтрита.
Докато темата е заключена, ако бъде открита нова от същия характер, ще бъде изтрита незабавно.

Форумна администрация
« Последна редакция: 27 Юни 2011, 16:08:20 от Dispatcher »

Der Hetzer

• Trade Count: (59)
  • Hero Member
  • Публикации: 1526
  • Рейтинг: 148
Какви са тия ултиматуми за триене на теми, спам-ботове и не знам си какво?
Кой си ти, че да съсипваш форум, в който другите обменят информация, само защото нещо не ти изнася?
Какво значение има какви проксита и измислени IP-та ползваш, след като имаш лице, име и адрес?
Да приемеме хипотетично, че прее**ш форума, после с какви очи ще погледнеш останалите хобисти/моделисти на срещата във Велико Търново например? Това че са написани разни истини в тази тема и на някой не му изнася, значи ли че може да циври и да тропа с крак като малко дете докато не му се угоди? Ами тогава изтрийте цялата секция "Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby"

TheJackal

• КЖМ - България
  • Trade Count: (35)
  • Hero Member
  • Публикации: 1710
  • Рейтинг: 159
  • ТТ 1:120 III und IV Epoch DB & DR
Пламене, нямам никакво желание да се карам с когото и да е било в този форум, най - малко пък с теб да си развалям приятелството!
Че не съм моделист, не съм и не го крия! Да, държа си ги в кутии, те пък в кашони в гардероба и кога ми е кеф си ги редя. Правя си колекция на това което ми е присърце и ме радва. По тази причина продавам всичко което не ми е нужно. Ще цитирам един приятел от форума който казва: "Подаяния не правя!"
Относно какво продавам и на каква цена си решавам аз, който има интерес звъни и пита. Случая с един съфорумец, който писа по мой адрес, само ще вметна, че той близо един месец ми даваше зор и имаше възможност да ги държи и гледа в ръцете си близо един час и нещо. В последствие, каза че вървели, а после спрели , дал ги на някой да ги оправя - съгласи се, но от къде да знам този който му ги е поправял какво е правил. Като гледам на клиповете му и трите локомотива си вървят чудесно и то с бясна скорост. Сам знаеш на каква цена пада BR 03 DB на ROKAL в еBay.
Това колко и какви постове съм написал във форума - не съм мерудията на боба и нямам желанието и да бъда. Каквото ми е нужно търся начини и си го намирам или питам по телефона, не ме е срам.
Поръчков спамер не съм и няма и да бъда, а и няма как да се случи.
Der Hetzer, да ли ми пука за форума или не, честно не ми пука. Той не е мой. Само да те светна, че е на доизживяване. Ще ми запука, когато стане форум на клуба, какъвто отдавна трябваше да бъде - скоро и това ще се случи!
Ако някой има други въпроси и претенции, моля, готов съм да му отговоря.

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
Я-а-а-а, локумджийската тема пак е отворена! Верно, вчера за малко ме нямаше и нещата доста са загрубели. То това го смятам като отдушник от ежедневното практикуване на "капитализЪма", доста потискащо според мен. Дори и за радетелите на такива високопарни слова като "демокрация" и "капитализъм". Хубавичко е да работиме на по две - три места, ама докато сме здрави. Като легнем болни и разбираме, че всичко е суета, че тези финикийски знаци, изкарани с труд и пот, на  по няколко работи хвърчат за лекарства и болници по - бързо от финикийци  ;).
 Работил съм и за 1000 евро и за 140 лева. Когато взимах 140 лева бях 120 кила и "биех кучето" (това е местен лаф за безделие  ;D) по цял ден. Ама не стигаха кинтите да се глезя с това - онова. Когато работех за 1000 евро,бях станал 80 оки от работа - кинти бол, но нямах време да се наспя, пък да не говорим за останалото.Бичиш по 18 часа понякога. Просто установих, че нямам нужда в този момент дори от половината си заплата, освен ако не исках да я даря на бедните - нямаше кога да я харча, нито ядене ми беше сладко, нито имах сили да отида до някой магазин да си угодя с нещо. Излочиш една бира и си труп - не можеш и да изпиеш свястно 40 - 50 евра като пич. Е, можеше да я пращам тук, в България да я харчат наготово, а аз да бухам и бухам....докога?! Докато се скапя и умра, което е що - годе по приемливият вариант, или се разболея и установя, че на никого не му пука за мен, най - малко тези, на които съм пращал готовите кинти. Животът е такъв - сакатият на никого не е драг. Със хубавите спомени и грозното настояще се живее месец, година, две ама цял живот....ако на околните не им дотегне, то на мене определено няма да ми се живее такъв живот.
 Истината я прозрях след години - в баланса. Да работи човек умерено, за пари някъде по средата. Така и време се намира, а и парици верно, не са в излишък, но пък долу - горе с по - добро счетоводство стигат за повечето неща. Най - добре би било да работя като за 140 кинта и да взимам 1000 евра, ама да не съм политик, баси?!  :lol: :lol: :lol:

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6728
  • Рейтинг: 1096
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък
цък
                        цък

цък                                                                              цък
kis kiss bang bang !
обратното броене започнаааааааааъгрх !  :rabbi:
« Последна редакция: 28 Юни 2011, 17:50:18 от Adrian »

mitko359

• КЖМ - България
  • Trade Count: (11)
  • Hero Member
  • Публикации: 684
  • Рейтинг: 31
Може ли да помоля администраторите да направят тази тема такава като темите за Купувам и Продавам
Просто ми е ГНЕВНО че всеки път като отворя форума и отида най-долу където са посочени темите в които е писано виждам това заглавие
Нищо лично към никой пишете си говорете си! :agree: Аз не чета нищо от тази тема но ме дразни това че тя излиза най-горе  постоянно вместо нещо интересно, се пак това е форум за моделизъм   :(

Der Hetzer

• Trade Count: (59)
  • Hero Member
  • Публикации: 1526
  • Рейтинг: 148
МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА В ЛИТРИ БЕНЗИН:
БЪЛГАРИЯ - 98 литра
ГЪРЦИЯ - 560 литра
ГЕРМАНИЯ - 846 литра
САЩ - 1230 литра

XRISTO

• Hero Member
Цитат на: Der Hetzer link=topic=3247.msg62506#msg62506 date=1309273582
МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА В ЛИТРИ БЕНЗИН:
БЪЛГАРИЯ - 98 литра
ГЪРЦИЯ - 560 литра
ГЕРМАНИЯ - 846 литра
САЩ - 1230 литра

(Image removed from quote.)

Натова отгоре ми се спука рамката на колелото....  :fie:

evrokoma

• Гост
Така е Herz тъжно но факт :(

widowmaker

• Гост
Цитат на: mitko359 link=topic=3247.msg62504#msg62504 date=1309272701
Може ли да помоля администраторите да направят тази тема такава като темите за Купувам и Продавам
Просто ми е ГНЕВНО че всеки път като отворя форума и отида най-долу където са посочени темите в които е писано виждам това заглавие
Нищо лично към никой пишете си говорете си! :agree: Аз не чета нищо от тази тема но ме дразни това че тя излиза най-горе  постоянно вместо нещо интересно, се пак това е форум за моделизъм   :(

Вярвай ми, не е проблема в това, че излиза тая тема най отгоре.
Просто няма други теми. Или ако има, са твърде малко...
Проблемът е в това, че рядко някой пише какво е направил или какво мисли да прави.
Какво си е купил и какво му е харесало или не в това, което е купил.
Това е болест на всички форуми, рано или късно раздел купува/продава става най активен.
Реален пример е аудио форума, в който съм един от първите членове, бил съм и администратор там.
Отдавна не го и отварям даже, тъй като освен това, че някой продава някаква си апаратура на старо,
друго нищо интересно... Спрях да поствам проекти, спряха и другите, които пишеха и форумът умря.
Вместо да чакаш някой да напише нещо интересно, пробвай се да напишеш ти.
Нещо, което си си купил и ти е харесало (или пък не), примерно.
Нацъкай му няколко снимки, отвори го да видим какво има вътре.
Утре някой ще иска да си купи същото и така ще си му полезен.
Ще е наясно дали си заслужава парите въпросното нещо или не.

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
Форума никога няма да е Клубен.
Това не е форум на Клуба, макар Клуба да се формира с негова подкрепа.
Целта на този форум е друга.

Когато модел сниман за продажби, се оказва със стопена коруба и рама, но скрити на снимката, се нарича мошеничество.

Да бъдеш реститутка, е въпрос на наследство, и не можеш да "прецениш" къде се раждаш.
Да бъдеш партиен член е въпрос на личен избор и можеш да прецениш винаги дали да го направиш.

Мойсей е водил робските души 40 години през пустинята, за да забравят робството.
Считам, че тук ще минат още 20 години преди да заглъхне лафа "Преди беше по-добре!".

Христо, повече положителни мисли и оптимизъм въпреки физическите неволи.
Добрата дума и положителните мисли "работят" перфектно за добруването на човека който ги "практикува"
въпреки несгодите си. От тук - спри да мислиш (начало) за гадостите (не че те ще изчезнат от самосебеси),
почни да търсиш и намираш и в най-лошата случка (например) доброто (всяко зло за добро не е празна приказка).
Сам ще се увериш как ще се заобиколиш с ведри и приятни хора в повече.
Но докато се "топиш" в собствен сос, наистина става все по-лошо.

Темата изкача най-отгоре също като в "продава се", ама като кликате най-отдолу.
Аз кликам в "Непрочетени теми" най-отгоре и ми излиза цял списък, който ако искам чета, ако искам маркирам за прочетени. Хайде стига форума е угаждал на всеки който го засърби някъде.

Това че на някой не им пука за форума, не значи че той трябва да "умре".

Да се върнем при моделите и всеки който все пак иска този форум,
да напише едно ревю, представяне, проект или нещо свързано с моделизма , ама в повече от три изречения
и една снимка от мрежата. Щото сега го правим хорла, които се броят на пръстите на една ръка...
А другите само гледат "сеир" от страни.

Нищо лично, но темата макар и с това заглавие, става отдушник за всяккави "болки",
най-четената и "списвана" напоследък - следователно си е трябвала да я има все пак.
 ;D ;D ;D
« Последна редакция: 29 Юни 2011, 10:50:54 от pach »

Best Ripper

• Trade Count: (17)
  • Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
XRISTO, схващаш овреме нещата...  :drinks: Откъде произхожда думата "работа"? От думата "раб", тоест "роб"...  :spiteful: Който иска, да робува, нал тъй...  :pleasantry:

Английска поговорка: "Трудът облагородява човека, но благородниците не РАБотят..."  :victory:

Дай гассссс на трена!  :locomotive: :locomotive: :locomotive:

XRISTO

• Hero Member
Пламене, писал съм неведнъж, че не мога да представя каквото и да било, защото нямам славата на експерт и всяко мое твърдение предизвиква дискусии дали така е най - правилно. И какво става?! Докторат на професор, който е коригиран публично от колегите си, че даже и от студентите. Пък и нямам самочувствието на "професор", ако някой пита нещо и знам - отговарям, ако не - мълча.  :hi:

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
 :hi: :hi: :hi:
Христо ти дори и да не представиш нещо, никой няма да ти се разсърди.
Ама хора които само спамят насам натам, да държат сметка на форума и
ТЕ да определят насоките му (дали е за жпмоделизъм или не) е твърда арогантно...

Ша взема да направя един списък на кой, какво е писали показал (то има и подобна статистика вече)
и на някой ще им лъснат голите задници.
Да тези хора ме наричат спамер, ама всички знаем кои са истинските такива.
Колкото до мен, който иска може да ме догонва, пък като се изравни с мен,
да заповяда, да се "състезаваме" кой какви и колко полезни постове пуска.
 :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic:

В заключения ще цитирам един уважаван сред някой среди,
 (но не са спамерските) колега и моделист - Борис Чакъров:

Цитат на: Boris 2-12-4
Привет на Всички!!!

Борис съм. Година на производство 1956. Жп моделист, военна техника, кранове,багери, фериботи.

Искам да споделя нещо по месорежещата тема............................
1.ТЪНКООБИДЧИВОСТ - всеки има право да се чуства засегнат, дори това да не подлежи на рационално обяснение.Справка -
   учебниците по психология. А ние, колекционери, моделисти, изследователи на историята на техниката, не сме темерути-чалгари.

2.RUGANE - не е върхът на сладоледа, но понякога е добре за изпускане на парата. Ругатнята се е родила, когато нашият пещерен
   праотец, вместо да разбие с боздугана главата на съседа му е теглил една. Тук не иде реч за абонираните за попържни.

3.ДРАЧЕНЕ, БОЙ - във всяка футболна агитка има такива, които ходят на мач, не да го гледат, а да насъскват и да се бият.

4.НУЖДА ОТ ПРИЗНАНИЕ - имат я и професорите и клошарите.

5.НУЖДА ДА ПРИНАДЛЕЖИШ НЯКЪДЕ - виж т.4

следва продължение...
6. ОСТАВЯНЕ НА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДОСТОЙНО ОТТЕГЛЯНЕ - конструктивното водене на спор, не цели смачкване на опонента.

7.ПОБЕДА НА ВСЯКА ЦЕНА - си е пирова победа.

8.СТАВАМЕ ВСЕ ПО-МАЛКО - чичко Бил (Гейтс) тегли брадвата на моделистите- младото поколение предпочита кампюторите пред
   моделите - 1990 бяхме 72 800 жп моделисти в европейската организация - сега сме 30 000; корабомоделистите са още по-зле.

9.ИЗВЪН БОРДА - познавам моделисти, доста над 70-те, които не участват в организации ,защото  хора извън бранша са ги обидили
    неведнъж.Тези  достолепни мъже не споделят и във форумите, защото част от форумите предявяват претенции, че всичко публи
    кувано там.е тяхна собственост, а те искат да могат да споделят съветите си с много хора на различни места.Това са световни,
    европейски и републикански медалисти - корабо-, ракето-, авто- и т.н. шампиони, които продължават да майсторят...

9.ОБЩИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ СБЛИЖАВАТ - учебникарска истина - миналата година се потвърди щастливо на общонационалната среща
   на влакаджиите- страшен купон- ВЪРХОВНИЙ КЕФФФ...

10.СОБСТВЕНО ИЗСТРАДАНО 1 -  преди години имах втората по големина колекция в страната от жп модели - продадох я поради
    тежки заболявания в семейството - единственото ми удоволствие бяха срещите с хора като Вас...

МОМЧЕТА СПОРЕЩИ -  срещнете се  и  ИЗПЛЕЗЕТЕ  ОГРОМЕН ЕЗИК НА КИБИЦИ И ИНРТИГАНТИ...

Ваш Борката - секретар и учредител на......., автор на........  моделирал...... бла, бла,бла.  - вече  само  скромен моделист...

Това е казано във връзка с предстоящото (дано да се лъжа) разпадане на моделен клуб Варна.
Но го прехвърлих тук, защото е валидно и за нашия моделизъм и форум - и тъй като според Борето,
ругатнята понякога е полезна, ще допълня:

Майната им на хората с провинциален манталитет и кибиците люпещи семки наоколо!!!

Ние правим, и ще правим, и за напред железопътен моделизъм,
независимо от обществения строй и човешките неволи!!!

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6728
  • Рейтинг: 1096
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък

Дръж се , Пацо , ние вярваме в теб !!!

Всички знаем каква тежка атака ни предстои довечера .."Пускам спамер бот във форума и престава да съществува" ... поредният трилър -  Морският спамер бот  vs  Кралят на спама !
Дали ще оцелеем ?! - зависи само от теб !

"Клин - клин изб.." тъй де - "Спам - спам избива!"