Автор Тема: ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!  (Прочетена 244616 пъти)

bdz43r

• Trade Count: (5)
  • Hero Member
  • Публикации: 1025
  • Рейтинг: 272
    • bgrail.info
Re: ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!
« Отговор #210 -: 21 Октомври 2011, 01:41:46 »
В същия дух:

Аз съм българче! Не мога,
без ракия да живея.
Искам да съм като Ботев,
но да пиша не умея.

Аз съм българче свободно,
над закона аз живея.
Всичко българско и родно
ще продам, ако успея.

Аз съм българче и расна,
в дни на преход, в мътно време.
Син съм на земя прекрасна:
„Хайде да я окрадеме!”

Аз съм българче и зная -
таз земя е най-прекрасна,
Имам ли пари и връзки
в обществото ще израстна.

Аз съм българче обичам,
наште планини зелени
Във боклук да се зария –
първа радост е за мене.

Аз съм българче и силна
майка мене е родила;
Ям лекарства и ваксини -
ще живея сто години!

BDZ

• Trade Count: (7)
  • Full Member
  • Публикации: 212
  • Рейтинг: 15
  • БДЖ | III-V
« Отговор #212 -: 21 Октомври 2011, 22:59:40 »
Магистрали светли, прави Бойко сам ще ни направи.
Със пестника си железен, ще пробие скална твърд.
С шепата си великанска, ще изрови пръст балканска.
Ще насипе с много страст, магистрален пласт след пласт
С грацията си умела, ще постави мантинела.
И без много подготовка, ще изпише маркировка
Да ни сочи в тъмнината, пътя прав към светлината.
Там в далчените простори, Бойко път ще ни проводи
Да вървиме с бодра крачка, Да не мислиме за стачка.
Да му махаме щастливо, И да блееме лениво.
Туй слухът му да погали, А на вред са магистрали
Вярно няма живи хора, Те са всички във простора
Има само кротко стадо, С празен поглед, много гладно
Ала има магистрали, Бойко сам ни ги направи
И овцете блеят жално, Някак тъжно, магистрално.
Ала Бойо не ги чува, Магистрали той сънува
Към Европа и света, Сочи крепката ръка.
Те не знаят, не разбират, Бойко ще ги ориентира
Ще им сочи пътя нов, Към прогрес и висини
Към сияйни бъднини., Но овцете блеят жално
Някак тъжно и банално,
Там где светлина струи
кланница се днес строи.

от коментар в нюз.бг

Der Hetzer

• Trade Count: (59)
  • Hero Member
  • Публикации: 1526
  • Рейтинг: 148
« Отговор #213 -: 23 Октомври 2011, 03:09:26 »
Не го приемайте ни най-малко като предизборна агитация...

Години след желю митев желев от село Веселиново на родният политически небосклон блесна нова звезда  :yes:

... а Вие бихте ли гласували за този "джентълмен"?  :wacko:

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6728
  • Рейтинг: 1096
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък
« Отговор #214 -: 25 Октомври 2011, 15:00:02 »
Няколко такива лока трябва да се внесат задължително !

niki

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #215 -: 25 Октомври 2011, 18:33:09 »
Ахааа, а дали го има и вариант с пантограф :lol:

topalov

• Гост
И сега какво? Някой каза, че сме били 400 потребители?
От тях поне 100 са от типа на:
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,3124.msg57690.html#msg57690
и още 200 са "мъртви души"!
Регистрира се и първото му "писане" е такова. Битака да не се е преместил във виртуалното село?
No comment!

mill

• Гост
Доста време мислих дали да напиша  следното:
Всъщност образът на един човек се гради не с епитети-прилагателни-/"велик" или "скромен","отзивчив" или "затворен","достъпен -недостъпен" и пр./ може да наниже всеки на бърза ръка според настроението и намеренията си.И който го е познавал и който не го е виждал.Реалният,достоверният,осезаемият образ на човека се изгражда от дребни детайли,особено ярко характерът се откроява в конкретни случки.Затова всеки детайл е важен като частица-дума малка по значение ,но огромна по смисъл в охарактеризирането на дадена личност.
Знае ли някой,какво е това -добронамереност?Съществува ли въобще в този забързан и прагматичен свят,в който материалното е над всичко?Дали е просто човешко качество или е нещо повече?Според мен ,ако аз помогна на човек в беда ще направя света по-добър/въпреки,че в днешни дни се чувствам като главен герой на Сервантес от популярната му творба/.Добронамереността е сложно понятие,върху което е нужно да се размисли преди да се извърши каквото и да е!Всеки има своите ценности и разбирания ,всеки има своите идеали и вярва в тях.Днешния динамичен и комерсиален свят ни дава възможност да осъзнаем кое е ценно и кое не.Повечето от нас се сещат за бедните и страдащи само около току що отминалите Коледни празници.Целите ни са пари и лукс,а забравяме за истинското.Живота ни е истински богат ,когато го живеем с приятели на които може да се разчита,с хубави спомени и щастие,което с пари не можем да купим.Богат ли си-всички са "приятели",обеднееш ли -ти си "враг"! 
Има една поговорка: "-Да се наричаш човек е лесно,да бъдеш човек е трудно".Тя ни казва,че всички ние преди всичко сме хора и трябва да разчитаме един на друг.....
Защо Ви го пиша това ли... ами предполагам се досещате...последните дебати и анкети във форума....
Виждали ли сте 31 годишна жена ,която току що по някакво нелепо стечение на обстоятелствата или Бог знае какво, в катастрофа убива единственото си 3 год.дете...?
Преди 2 дни аз видях и в следващите 52 години сигурно няма да я забравя!
Защо го споделям...защото след такъв  подобен ужасен ден ,форума railwaypassion е мястото където се разтоварвам,псичхически,физически,всякак си...Ей там се пренасям в мойто си измислено селце Оберритерсгрюн,или в  Божановци .Чета на  pach i BestRipper-a  закачките и си викам: Е това са проблеми. Повярвайте ми за някои може да е били проява на заяждане или както там го определяте,но на мен ми действаше разтоварващо.....Супер интересно е когато  lubomir направи някое ревю на локомотив....
Но когато вечер седна и отворя сайта,да виждам 2-3 заключени теми ,просто защото някой е казал по различно мнение или спора м/у двама се е разгорещил-идва ми в повече....
Затова си налагам сам едномесечен бан или банн ,не ми е ясно как се пише,с надеждата на 9.02. като влезна тук , що годе обстановката да е  разведряваща.  :hi:

Сaprycorn

• Trade Count: (52)
  • Hero Member
  • Публикации: 1774
  • Рейтинг: 134
  • НО DRG II епоха София
Цитат на: topalov link=topic=3247.msg70338#msg70338 date=1326038773
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,3124.msg57690.html#msg57690
Регистрира се и първото му "писане" е такова. Битака да не се е преместил във виртуалното село?
No comment!

:clapping: :clapping: :clapping:

gregary

• Trade Count: (37)
  • Hero Member
  • Публикации: 2043
  • Рейтинг: 1437
  • SBB, BLS, RhB, DB, БДЖ
Леле Мунчо,кооолко си прав! :hi:
Колко сме дребни на проблеми и само как умеем да си ги създаваме!
А всъщност не знаем какво е проблем и не умеем да оценим релакса на форума.
Може би ти Мунчо,си правиш правилната преценка,защото виждаш всеки ден радостта и мъката в очите на хората и търсиш тук островче спокойствие,но...
Много думи са ми на устата,но малко на 'клавиатурата',защото не обичам дългите фермани,но някак си форума се изроди в друга светлина от преди три години ,когато се логнах за пръв път(поради изчерпването на темите явно!).
И почнахме дребните задявки и т.н.,а... защо :scratch_ones_head:
Винаги съм се дразнел на самочувствието на някои хора да дават натрапчиво мнение за мащаб,епоха,администрация и лок.тяга,а не просто скромен съвет!!!Човек сам може да прецени тези неща и тогава те ще са най-истински,защото са си негова преценка /от сърцето и душата му/ или... всичко е ландшафт ;)
 :scratch_ones_head: :scratch_ones_head: :scratch_ones_head: :scratch_ones_head: :scratch_ones_head: :scratch_ones_head: :stop:
Ха дано тая година да е по-човечна,скромна,ползотворна,по-уважаваща отсрещния човек и много такива пожелания,иначе...знам ли,
щото нещо и аз съм на път да се банна  :yes: То не че давам ценно инфо,но... ;D

schatsi

• КЖМ - България
  • Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 583
  • Рейтинг: 52
Цитат на: gregary link=topic=3247.msg70381#msg70381 date=1326098093
Леле Мунчо,кооолко си прав! :hi:
Колко сме дребни на проблеми и само как умеем да си ги създаваме!
А всъщност не знаем какво е проблем и не умеем да оценим релакса на форума.
Може би ти Мунчо,си правиш правилната преценка,защото виждаш всеки ден радостта и мъката в очите на хората и търсиш тук островче спокойствие,но...
Много думи са ми на устата,но малко на 'клавиатурата',защото не обичам дългите фермани,но някак си форума се изроди в друга светлина от преди три години ,когато се логнах за пръв път(поради изчерпването на темите явно!).
И почнахме дребните задявки и т.н.,а... защо :scratch_ones_head:
Винаги съм се дразнел на самочувствието на някои хора да дават натрапчиво мнение за мащаб,епоха,администрация и лок.тяга,а не просто скромен съвет!!!Човек сам може да прецени тези неща и тогава те ще са най-истински,защото са си негова преценка /от сърцето и душата му/ или... всичко е ландшафт ;)
 :scratch_ones_head: :scratch_ones_head: :scratch_ones_head: :scratch_ones_head: :scratch_ones_head: :scratch_ones_head: :stop:
Ха дано тая година да е по-човечна,скромна,ползотворна,по-уважаваща отсрещния човек и много такива пожелания,иначе...знам ли,
щото нещо и аз съм на път да се банна  :yes: То не че давам ценно инфо,но... ;D

:good:

schatsi

• КЖМ - България
  • Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 583
  • Рейтинг: 52
МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЕ !

Всеки ,който малко или много съм засегнал с думите си !

...но всички знаете оная поговорка ...за камъчето и колата... или за капката и чашата...
Явно капката при мен е дошла в повече на чашата...лошото е ,че за има - няма шест месеца за втори път в това общество тя ( чашата ) прелива за втори път.(Първият беше на едно клубно събрание, където все се повтаряше : НИЕ това решихме , НИЕ това ще направим...ама това е друга бира... )

....още веднъж:  ИЗВИНЕТЕ КОЛЕГИ !

widowmaker

• Гост
Аз я изхвърлих преди няколко дни нея, сериозно.
Заедно с една мотриса 185. Оставих моторите само.
В случай, че някой познат изреве...

toniemi

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 4818
  • Рейтинг: 648
  • Направи си сам и ще ти олекне! HO,Z Само БДЖ
Цитат на: widowmaker link=topic=3531.msg70554#msg70554 date=1326216367
Аз я изхвърлих преди няколко дни нея, сериозно.
Заедно с една мотриса 185. Оставих моторите само.
В случай, че някой познат изреве...
А беше ми я предложил.... :(

Der Hetzer

• Trade Count: (59)
  • Hero Member
  • Публикации: 1526
  • Рейтинг: 148
Цитат на: Сaprycorn link=topic=3247.msg70374#msg70374 date=1326075163
Цитат на: topalov link=topic=3247.msg70338#msg70338 date=1326038773
No comment!

:clapping: :clapping: :clapping:

Ами ако се направи опция в раздел "продава" да имат право да публикуват само потребители с над 10 или 20 предишни мнения във форума - тогава няма да ги има такива изровени от мазета, тавани и контейнери за смет потрошени артикули на баснословни цени. Нали не очаквате някой да намери в кофите локомотив на Флайшман или Брава и да го пусне тук за 20 лева?  :spiteful: