Доста време мислих дали да напиша следното:
Всъщност образът на един човек се гради не с епитети-прилагателни-/"велик" или "скромен","отзивчив" или "затворен","достъпен -недостъпен" и пр./ може да наниже всеки на бърза ръка според настроението и намеренията си.И който го е познавал и който не го е виждал.Реалният,достоверният,осезаемият образ на човека се изгражда от дребни детайли,особено ярко характерът се откроява в конкретни случки.Затова всеки детайл е важен като частица-дума малка по значение ,но огромна по смисъл в охарактеризирането на дадена личност.
Знае ли някой,какво е това -добронамереност?Съществува ли въобще в този забързан и прагматичен свят,в който материалното е над всичко?Дали е просто човешко качество или е нещо повече?Според мен ,ако аз помогна на човек в беда ще направя света по-добър/въпреки,че в днешни дни се чувствам като главен герой на Сервантес от популярната му творба/.Добронамереността е сложно понятие,върху което е нужно да се размисли преди да се извърши каквото и да е!Всеки има своите ценности и разбирания ,всеки има своите идеали и вярва в тях.Днешния динамичен и комерсиален свят ни дава възможност да осъзнаем кое е ценно и кое не.Повечето от нас се сещат за бедните и страдащи само около току що отминалите Коледни празници.Целите ни са пари и лукс,а забравяме за истинското.Живота ни е истински богат ,когато го живеем с приятели на които може да се разчита,с хубави спомени и щастие,което с пари не можем да купим.Богат ли си-всички са "приятели",обеднееш ли -ти си "враг"!
Има една поговорка: "-Да се наричаш човек е лесно,да бъдеш човек е трудно".Тя ни казва,че всички ние преди всичко сме хора и трябва да разчитаме един на друг.....
Защо Ви го пиша това ли... ами предполагам се досещате...последните дебати и анкети във форума....
Виждали ли сте 31 годишна жена ,която току що по някакво нелепо стечение на обстоятелствата или Бог знае какво, в катастрофа убива единственото си 3 год.дете...?
Преди 2 дни аз видях и в следващите 52 години сигурно няма да я забравя!
Защо го споделям...защото след такъв подобен ужасен ден ,форума railwaypassion е мястото където се разтоварвам,псичхически,физически,всякак си...Ей там се пренасям в мойто си измислено селце Оберритерсгрюн,или в Божановци .Чета на pach i BestRipper-a закачките и си викам: Е това са проблеми. Повярвайте ми за някои може да е били проява на заяждане или както там го определяте,но на мен ми действаше разтоварващо.....Супер интересно е когато lubomir направи някое ревю на локомотив....
Но когато вечер седна и отворя сайта,да виждам 2-3 заключени теми ,просто защото някой е казал по различно мнение или спора м/у двама се е разгорещил-идва ми в повече....
Затова си налагам сам едномесечен бан или банн ,не ми е ясно как се пише,с надеждата на 9.02. като влезна тук , що годе обстановката да е разведряваща.