Тано, ще се опитам да бъда максимално кратък и ясен, не като другите.
1. Явно още не си разбрал, че голяма част от "плюсовете" тук са реални "минуси" - просто трябва да прочетеш текста на коментара към знака. Практикува се от доста време, за да се избегне обратен отрицателен минус от отмъстителен колега, когото си наградил с "минус". Защото дори плюс с подигравка и ирония си е "ПЛЮС".
2. Твърдението, че Адриан обича простите неща е вярно, но произтича в случая от това, че въпросният човек може да бъде причислен към ЖП моделистите колкото евреин към миньорите. "Адриан-ЖП моделист" може с успех да се конкурира с "евреин-миньор" за най-къс виц...
3. Също така е напълно комично, че pach е любител на простите неща. Само като прочетеш поредните "кратки и ясни фермани" в темата ти, след като би трябвало да си разбрал, че той на всяко предложение веднагически избълва по няколко безкрайни контрапредложения и идеи, пише безкрайни и объркани постове, които маса народ изобщо не чете, защото просто не ги разбира и не може да му проследи мисълта след второто изречение, на всяко чуждо изказване той има меродавно мнение - и ти да твърдиш, че той обичал "простите неща"... Нещо хич не ми се връзва и направо ме избива на див смях...
4. С преводи бих могъл да помогна, но не виждам смисъл да превеждам нещо, което никой няма да ползва. Извинявай, но тая твоя тема с релсовите вериги е толкова сложна, безкрайна и неизползваема практически, че НИКОЙ няма да я приложи и спокойно може да я преместиш тук в тази тема. Би трябвало да си наясно, че в нито един от големите световни макети такива фантасмагории не се ползват. Ползват се много по-лесни и прости като видео наблюдение примерно... Говориш за простички неща, а сервираш нещо супер сложно. Логика има ли?
5. Не знам откъде ти дойде музата за този "КАНАДСКИ" език, но откровено ме хвърли в музиката. Все съм си мислил, че в Канада основният език е английският, като в провинция Квебек са официални два езика - английски и френски. Но ако държиш на "канадски език" може да се обърнеш към колегата eurostar - той го знае...

6. Мнението ми за оценъчната система няма да го споделям на тоя етап, защото просто ще е губене на време... Нищо няма да се промени.
И вече може спокойно да ми набиете разни минуси - и без това отдавна не сте ми писали, pach почти ме е настигнал... Ама нали знаете от къде къде ще го преместя...