Автор Тема: ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!  (Прочетена 246369 пъти)

widowmaker

• Гост
  • Trade Count: (0)
Цитат на: XRISTO link=topic=268.msg94386#msg94386 date=1396463684
А относно застраховките, никой не може да ме убеди, че са полезни за обикновения честен човек.  :spiteful:

Ама е добре да имаш ако недай боже се случи нещо. Просто ние в България нямаме мужната култура в тая насока (и в много други).
Навсякъде по света хората си застраховат имуществото и спят спокойно. Българинът все гледа как да мине метър,
после като стане нещо (я земетресение или друго природно или неприродно бедствие), започва да иска държавата да го обезщети...

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1339
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма

Дани, аз и нежелая да имам застрохавка и не защото също загубих пари от AIG,
ами защото не минава месец, някой застраховател да не дойде при нас и да ни уговаря
за манипулиране на експертиза за злополука с жилището на някои нещастен човек,
надяваш се да получи застрахователно обещетение за аварията унищожила му застрахованото имущество.

Почва се обикновенно с лафа "Нали разбирате, този щом е имал пари да гледа на 52 инчова плазма,
 не му трябват нашите пари от застраховката! Не може ли да пишете, че аварията е станала от....."
И т.н. и т.н. На нашите въпроси "Човека нали си е плащал вноските по застраховката, защо сега не му платите
обещетение по случая?" отговара е ..."Вие луди ли сте? Как така ще плащаме?" и все от този сорт.

Не казвам, че всички застрахователи са такива, защото знам и хора които почти през месец си трошат колата
и до сега са си нямали проблеми с плащането на ремонтите (все на паркинг стават тия неща  ;)) но мисълта ми е,
 че  докато в България няма коректност както от застрахователи, така и от застраховани,
по-добре да ми казваш, че нямам застрахователна култура.

Когато спрем да се надлъгваме един друг, тогава може би...
До тогава обаче - само на вън от страната ни ...ама аз така си изгорях с  :haha:
"най-големия застраховател в САЩ - той е застраховал цялата полиция и пожарна на страната!!!!"
 Бла, бла, бла...и там откраднаха парите при това официално!!!

bouzanis

• Гост
Pach, нямам намерения да споря повече с теб, ясен си ми - гледал си цайтгайст и тв скат и вече си финансов специалист. То така в БГ всеки е специалист по всичко :lol: Щом и от вестник култура вчера критикуваха технология на изграждане на релсов път :lol:

pach

• Hero Member
    • За моделизма
Е винаги става така - щом изчерпат аргументите си, минават на лични обиди на тема zайси и т.н. Да с очила съм - и какво от това!?
Колкото до ТV-скат, не я гледам (въпреки, че професионално попадам на нея) защото нейната аудитория са старците в приютите,
където са настанени от свойте синове-бакали, продали апартаментите им и решили, че вече са супер брокери на недвижими имоти.
Подобно на махленските застрахователи, които се изживяват като супер финансови експерти гледайки филма "Вълкът от Уолстрийт"!!!

Виж в едно съм съгласен с прежде изказалия се - наистина страната ни е пълна със специалисти по всичко,
щом като бармани станаха банкери и инж.химици - финансови експерти!!! Чак да се чудиш що не са имигрирали
в Швейцария и те - та нали там са супер банките, които им трябват супер образованите ни финансисти!!!!
 :yes: :lol: :lol: :lol:
 ...та и адаша, що му трябваше да се нагъзва с това  кухо правителство, а не отиде там да си гледа финасовите решения!!+??!!  :scratch_ones_head: :sarcastic:

widowmaker

• Гост
Пацо, какви цайси бре? Човекът е написал цайтгайст, т.е. Zeitgeist.
Няма цайси никъде...

pavel75

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 1817
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
Малко по-късно ще преместя последните няколко мнения в темата за локумите, че вече съвсем се оплетохте - очила, филми ...

pach

• Hero Member
    • За моделизма
Аааааа, "Духът на времето" (Zeitgeist.) било...та този филм не е ли правен през миналия век?
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Май беше даже преди "Вътрешна афера"!?!?!?

Павка, имаш подкрепата ми, или ако искаш отвори тема за финансовите специалисти, в общия раздел!

:hi: :on_the_quiet: :victory:
« Последна редакция: 04 Април 2014, 13:05:09 от pach »

pach

• Hero Member
    • За моделизма
Наскачаха ме разни бълхи..."доброжелателни" в "закона" (съответната графа).
Ама нали са дребнави душици (бълхите де) толкова си могат явно.
Пък четя и си мисля, дали да им се "връзвам" на провокациите или да ги подмина без коментар.

Та докато не съм си забравил мисълта - аз национална среща не организирам и нямам претенция да го правя за напред.
Не се захващам с повече от една диня (не под мишница) ами в ръка, за да мога дя си я изям, без да се надуя от преяждане със...
И задавайки въпрос, не търсех внимание (пази боже от дребни душици внимание да получа - да не съм бълхарник!)
Ама си зададох въпрос, който мнозина си го задават (питат но не им се отговаря) тъй като съм все още от
надяващите се този форум да работи и за напред като форум, а не като дъска за обявления.
Добре че има и отговорни (поне един) да дадат  адекватен отговор, за който сме благодарни всички задали си същия въпрос!
Имаше още нещо, но ми предстоят почивни дни и ...си изгубих  мисълта.
Открих, че само си седя... :drinks:

На всички знайни и незнайни доброжелатели и "доброжелатели" както и на вся остальная.
Пожелавам приятни, здравословни, весели и щастливи празници!!!
И да не забравяме да си карама влаковете ... или да си гледаме витрините...кой както иска!
 :hi:  ;D :hi:

Величко

• Trade Count: (17)
  • Sr. Member
  • Публикации: 421
  • Рейтинг: 200
  • Само ЦСКА !

Best Ripper

• Hero Member
  • Публикации: 3377
  • Рейтинг: 551
  • Освободил се от форуми...
Къде отиват тъпанарите?

Бай Гюро го нападнали комари, кърлежи, мухи, пиявици и други всевъзможни кръвопийци. Смучели му те кръвта – смучели, а бай Гюро само се вайкал, тръшкал и мрънкал. Все чакал някой да му помогне, да го отърве от убийците. Надявал се, че отнякъде ще дойде помощ, молел се, чакал я тая пуста помощ дето все не идвала и неспирно се оплаквал.

През това време кръвосмукачите изпили цялата кръв на бай Гюро и той умрял. Не отишъл нито в Рая, нито в Ада, а попаднал в транзитната зала за тъпанари. В това място се събирали тъпаците, които не се досещат, че сами, със своите собствени ръце са могли да махнат от себе си пиявиците и кърлежите… Огледал се бай Гюро. И какво да види? Около него все познати лица на съседи и колеги от работата. Те му се зарадвали:

– Ааа, и ти ли дойде при нас? А, добре дошъл!

– Ммм – замънкал Гюро – И сега какво? От тая транзитна зала после накъде ще ни отправят – в Ада или в Рая?

– А бе, Гюро, ти и приживе не пращеше от мозък, и като умрял си все същият тъпанар. Къде отиват самоубийците? В Ада, разбира се. Всеки, който е могъл сам да се спаси и не го е направил, всъщност е самоубиец! Съответно няма място в Райската градина. Тук само ни събират, един вид ни групират, и… хайде в пъкъла. Само че не ни пъхат в казаните да се пържим заедно с другите грешници. Нас тъпанарите-самоубийци ни слагат в специално обособени зловонни ями, пълни с паразити да ни смучат и след смъртта. Там ще можем да хленчим и мрънкаме на воля. И ще си продължим да чакаме някой друг да дойде и да ни спаси. Общо взето нищо ново не ни очаква. И в живота, и в смъртта тъпанарът си е тъпанар. Не се косѝ! Важното е, че никой няма да ни забрани да се оплакваме от съдбата си, никой няма да ни пречи да си чакаме спасението отвън.

– Ох – въздъхнал вече поуспокоеният бай Гюро – Това е добре, хубаво. Ама кога най-после ще дойде месията да ни отърве от тия паразити?

Ивайло Зартов, 18 юли 2014 г.

http://ivailozartov.org/%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5/

TANO

• Trade Count: (10)
  • Hero Member
  • Публикации: 796
  • Рейтинг: 601
Използвам темата, за да помоля нещо персоната дала ми "+" днес за добър виц. Понеже смятам, че "+" е незаслужен - изобщо не съм разказвал вицове - то за компенсация нека ми даде и един "-". И ако няма какво конструктивно да каже по темата, нека само да чете (ако иска). Всъщност дори би могъл да бъде и полезен с някой и друг превод. Апропо тоя раздел "Събиране и изваждане" (плюс - минус) не е ли малко тъп?
« Последна редакция: 23 Юни 2015, 22:17:16 от TANO »

Best Ripper

• Hero Member
Тано, ще се опитам да бъда максимално кратък и ясен, не като другите.
1. Явно още не си разбрал, че голяма част от "плюсовете" тук са реални "минуси" - просто трябва да прочетеш текста на коментара към знака. Практикува се от доста време, за да се избегне обратен отрицателен минус от отмъстителен колега, когото си наградил с "минус". Защото дори плюс с подигравка и ирония си е "ПЛЮС".
2. Твърдението, че Адриан обича простите неща е вярно, но произтича в случая от това, че въпросният човек може да бъде причислен към ЖП моделистите колкото евреин към миньорите. "Адриан-ЖП моделист" може с успех да се конкурира с "евреин-миньор" за най-къс виц...
3. Също така е напълно комично, че pach е любител на простите неща. Само като прочетеш поредните "кратки и ясни фермани" в темата ти, след като би трябвало да си разбрал, че той на всяко предложение веднагически избълва по няколко безкрайни контрапредложения и идеи, пише безкрайни и объркани постове, които маса народ изобщо не чете, защото просто не ги разбира и не може да му проследи мисълта след второто изречение, на всяко чуждо изказване той има меродавно мнение - и ти да твърдиш, че той обичал "простите неща"... Нещо хич не ми се връзва и направо ме избива на див смях...
4. С преводи бих могъл да помогна, но не виждам смисъл да превеждам нещо, което никой няма да ползва. Извинявай, но тая твоя тема с релсовите вериги е толкова сложна, безкрайна и неизползваема практически, че НИКОЙ няма да я приложи и спокойно може да я преместиш тук в тази тема. Би трябвало да си наясно, че в нито един от големите световни макети такива фантасмагории не се ползват. Ползват се много по-лесни и прости като видео наблюдение примерно... Говориш за простички неща, а сервираш нещо супер сложно. Логика има ли?
5. Не знам откъде ти дойде музата за този "КАНАДСКИ" език, но откровено ме хвърли в музиката. Все съм си мислил, че в Канада основният език е английският, като в провинция Квебек са официални два езика - английски и френски. Но ако държиш на "канадски език" може да се обърнеш към колегата eurostar - той го знае...  :pleasantry:
6. Мнението ми за оценъчната система няма да го споделям на тоя етап, защото просто ще е губене на време... Нищо няма да се промени.

И вече може спокойно да ми набиете разни минуси - и без това отдавна не сте ми писали, pach почти ме е настигнал... Ама нали знаете от къде къде ще го преместя... :drinks:

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5622
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
Венци, мисля, че прекаляваш вече! Превърна се в мърморкото на форума. Щом не ти харесва темата, не я чети! Не чети и пишещите в нея, по никакъв начин, никое тяхно мнение или коментар. Ако и форумът не ти харесва, не чети и него. Живеем в свободна страна и всеки може да прави каквото иска, и да пише каквото желае, стига да не нарушава законите и добрите порядки, пък аз в тази тема не виждам никое от тези нарушения. Така че, моля, спри се!
« Последна редакция: 24 Юни 2015, 09:21:48 от Vlado »

Best Ripper

• Hero Member
Владо, мисля, че ти се оливаш. Именно че сме в свободна страна мога да чета, мога и да не чета.. Мога да пиша, мога и да не пиша... Мога да чета и да коментирам по същество, мога и не... И тук нямаше да пиша, ако Тано не беше попитал изрично неща, които или не си прочел, или не си ги схванал изобщо. А в онази тема както виждаш нищо не пиша и почти не я чета след първия пост. Причините съм ги изложил по-горе. А това че я използвате за поредното изкуствено "съживяване" на заспалия форум, а аз ви преча - проблемът не е в мен, повярвай ми. Писането на теоретични локуми и невероятни сложнотии без реално приложение в моделните влакове не води до нищо съществено в практиката. Друг е въпросът, че казвам разни нежелани, но известни и добре премълчавани и замазвани истини, които винаги ви действат като удар от гръмотевица...