Клуб "Железопътен моделизъм - България" | Club railway modelling - Bulgaria > Сбирки / Клубни мероприятия / Дейности

Трудов ентусиазъм 4

<< < (21/25) > >>

toniemi:
Иво,можеше да го възстановя този локомотив,а ти го криеш зад храстите... :lol:
Ще го боядисам с четка и ще му сложа щанги :spiteful:
И щеше да е на изолирано звено до гарата :clapping:
А сега...срам за пейзажа...радост за циганите...

Супер е!
Сложете няколко мургави,как го обезкостяват ;D

toniemi:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=3249.msg65467#msg65467 date=1317214996 ---Тамън се е отворила приказка за стари локомотиви и боя ... (не че му е мястото тук), ама да попитам майсторите:

(Image removed from quote.)

Това да го ръждясвам ли или да му слагам буфери? Че така не ми харесва особено.

--- Край на цитат ---
Коя машина си ползвал за нашата 05?

KRAKOMOBILA:
Не е много нашата 05.. Прилича на 01 на Ревел.

mitko0888:

--- Цитат на: toniemi link=topic=3249.msg65571#msg65571 date=1317536395 ---Коя машина си ползвал за нашата 05?

--- Край на цитат ---
Едно време беше Revell 01.
След това стана на части. В момента е за тествяне на бояджилъка. Ще пробвам и разни табелки на фото принтер.
За да заприлича на Бг05 съм и преместил резервоарите за въздух и съм махнал помпата. Други промени май не са правени.
Диаметърът на водещите колооси е с няма и 2 мм по-голям от колкото трябва. Междуосията отговарят с точност до около 1 мм. Между водещите колооси междуосието е с 2.3 мм по-голямо, но и колелата са по-големи и визуално стои по същия начин както на 05. Визуално и будката изглежда като нашата. Мисля че има и разлика в диаметъра на котела - около 2 мм. Като че ли котел от 41 ще е по-добре, също се прави от Revell, но мисля че не си заслужава.
По котела може да се пипне малко и пясъчника.
Черното е лъскаво, не знам защо реших да е такова, но поне разбрах повече gloss бои да НЯМА по влакове. Мат и сатен - може. Сивото (без покрива) ще се покрива с разни метални пигменти на MIG. Ако стане нещо прилично ще го пусна в отделна тема.
Според мен минава за Бг05, това, което му липсва в средата, май не се вижда.

Тук се упражнявах и за интериора:

Някой ден ще му сложа и това:

toniemi:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=3249.msg65576#msg65576 date=1317550349 ---
--- Цитат на: toniemi link=topic=3249.msg65571#msg65571 date=1317536395 ---Коя машина си ползвал за нашата 05?

--- Край на цитат ---
Едно време беше Revell 01.
След това стана на части. В момента е за тествяне на бояджилъка. Ще пробвам и разни табелки на фото принтер.
За да заприлича на Бг05 съм и преместил резервоарите за въздух и съм махнал помпата. Други промени май не са правени.
Диаметърът на водещите колооси е с няма и 2 мм по-голям от колкото трябва. Междуосията отговарят с точност до около 1 мм. Между водещите колооси междуосието е с 2.3 мм по-голямо, но и колелата са по-големи и визуално стои по същия начин както на 05. Визуално и будката изглежда като нашата. Мисля че има и разлика в диаметъра на котела - около 2 мм. Като че ли котел от 41 ще е по-добре, също се прави от Revell, но мисля че не си заслужава.

--- Край на цитат ---
Прав си!И аз мерих по чертежа,разликите са минимални!С малко преработка 01 става на нашата 05,а 41 на нашата 01.
Сега ги гледах в сторе бг 41цата е 38и50лв.В конрад01 и 02 са общо 60лв.За 100лв куповам 3 машини,рязане,пилене............и другото го знаете ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия