Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Какво влакче да взема
XRISTO:
"Стандарт" определено не са от жИлязУ, току що пробвах. Някакъв бял метал, определено не е месинг. Но пък и ел. мрежата по трасетата дявол я знае каква е, но съм на 99 процента сигурен, че не е от месинг. :good:
widowmaker:
Това ги прави Елит уникални - че са изработени от чист месинг.
Имат и други преимущества - най са близо до реалността.
XRISTO:
И цената, и цената. И тя ги прави уникални. ;)
TheJackal:
XRISTO, ако имаш в предвид контактната мрежа предполагам е някаква електролитна сплав, въпреки че някъде бях чел за направата и от кантал. Нищо чудно и да е направена от мед, която е галванично посребрена. Нека специалистите да кажат.:yes:
За релсите са от месинг с леки примеси на бронз (сигурно има и някакви други примеси) и в ТТ 1:120 са уникално направени. Вече съм с нови релси от известно време и смея да твърдя, че разликата е огромна.
widowmaker:
--- Цитат на: XRISTO link=topic=3261.msg62816#msg62816 date=1309703252 ---И цената, и цената. И тя ги прави уникални. ;)
--- Край на цитат ---
Всичките ми релси и стрелки (без английските) са баузац (кит) и са по евтини от обикновените на Тилиг.
Стига с тая цена!
Купувал съм си стрелките по 10 евра парчето.
Много хора тук реваха, че не могат да си ги сглабят.
Е аз пък мога :)
Метър профил е малко над 1 евро.
14 траверсни скари за прави релси 228мм са под 7 евра.
Та за какво си говорим? Цената, та цената.
Ами аз не съм богат, за да си купувам евтино (пък и старото Пико го изхърлих, че ме беше срам да го продавам).
А и да не е ядене, че да го купуваш всеки ден?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия