Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Какво влакче да взема

<< < (9/10) > >>

widowmaker:

--- Цитат на: IKAR link=topic=3261.msg62849#msg62849 date=1309771262 ---Ц..ц...ц...ц :lol: Даниеле, какво скочихте с Пламен като ощипани госпожици? Как пък реши, че точно за тебе става дума? Ами точно това исках да кажа-по-добре няма и десет локомотива, ама подбрани както трябва, отколкото сбирщайн или тюрлю-гювеч от скъпотии, в повечето случаи не до там читави. В тази връзка "фукльовците" и "лаладжиите" сами си знаят кои са, не ми е ясно защо точно ти се писа от тях? То за да подкараш 200 локомотива, трябва вкъщи цял Миниатюр Вундерланд да имаш...Ще си позволя да кажа и за т.нар. "месингови" модели, каквито не един път съм имал възможността да видя на живо. Ами...обективно погледнато, изглеждат някак си "сделани" в някой съветски ГАЗ, ЛАЗ, ВАЗ и т.н. То иначе и няма как да бъде, защото при машинното производство всичко се изчислява до микрон и съответно после роботът си свършва работата перфектно. Докато, когато се прави на ръка, колкото и прецизно да работи и да се старае човек, все някое детайлче се окепазява, я пясъчна тръба, я парапет, я нещо друго. А като се има предвид, че Ли Дзян Дзън по цял ден прави въпросната ръчна изработка срещу паничка с ориз в продължение на години...ами то нормално да вземе да му писне в един момент и да почне да попретупва нещата...Затова, по-добре като ще е месингово, да ми го дадат в "разфасовано" състояние, да си го сглобявам сам два, три, ако трябва и повече месеца, с търпение, с любов, но накрая удоволствието от получения краен резултат да е неописуемо. Много по-голямо от това да получиш всичко на готово. Пък ако нещо сбъркаш и не стане както трябва, да псуваш себе си, а не китаеца, тайванеца или южно-корееца - трябва да се внимава все пак, а не аман-заман, йок, та йок.

--- Край на цитат ---

Не скачаме бре, просто питам де ги тез заплати?
И аз искам такава :)
Ли Дзян Дзън, дето живее в горно нанадолнище (разбирай в г*за на географията) взема заплата минимум 300 евра, нали съм в Китай.
Той не прави месингови модели, тук ако не е на конвейър, никой не се занимава.
Проблемът е, че месинга се сглабя от европейци (разбирай шваби и швейцарци), които обаче явно не са от най сръчните.
И аз съм на мнение, че е най добре да си купиш месинг на кит и да си го събереш сам.

niki:
Не си прав, но повече на лично. :drinks:

zazo:
Аз да върна темата малко към началото й, а именно "Какво влакче да взема?". Според мен най-доброто начало ако се започва от нулата е и си остава старт сета и то чисто нов. Получаваш всичко необходимо наведнъж. Само трябва да се избере мащаб и ако е възможно и вида управление (цифрово или аналогово). Мисля си че е добре, да не се взимат играчко-подобните най-евтини сетове, освен ако наистина с влака няма да си играят деца. Ако се спазят тия изисквания, мисля че човек най-приятно и адекватно може да се запознае с очарованието на хобито. И да видим сега какви са цените. Нарочно ще ползвам цените на производителя, като ще търся най-евтиното, което горе-долу отговаря на горните неща.

Сетове в НО (аналогови)
Piko 57151 124,99 €

Roco 51140 119,00 €

Сетове в НО (дигитални)
Piko 57185 179,99 €

Roco 41338 179,00 €

Та кое му е скъпото на Roco в случая или пък какви са преимуществата на Piko. Да Piko имат и по-евтини сетове, но всичките са с измислените несъществуващи в действителност локомотиви.

widowmaker:
Роковските на визия и детайл са в пъти по добре, определено  :good:

pach:

--- Цитат на: zazo link=topic=3261.msg62857#msg62857 date=1309779628 ---Аз да върна темата малко към началото й, а именно "Какво влакче да взема?"....
--- Край на цитат ---

:clapping: :clapping: :clapping: :ok:

--- Цитат на: zazo link=topic=3261.msg62857#msg62857 date=1309779628 ---Та кое му е скъпото на Roco в случая или пък какви са преимуществата на Piko. Да Piko имат и по-евтини сетове, но всичките са с измислените несъществуващи в действителност локомотиви.

--- Край на цитат ---

Сакън...пак ще загубим нишката на темата!!!  ;)
(според мен това е полезно на само за попиталия, но и за всеки който не злобее... :on_the_quiet:)

:hi: :hi: :hi:

...на мен също Роко ми по-харесват...може би защото Пиковските, самите лакамотиви и вагони не ми "пасват"
Впрочем последните пиковски неща в Н0 които видях и отвътре във връзка с "доосветяването" им,
ми направиха добро впечатление. Не съм се заглеждал по зъбните колела, та не знам как са "полуоските" (ако имат де),
но не ми хареса запечатаните китайски (то има ли други вече) двигатели. Нема четки, нема мърдане...
Ама то не може и душата в рая - наскоро попаднах на едно форумно проучване,
според което дори "мерцедеса" на двигателчетата се оказа, че има доста недостатъци.
Та и тези двигатели имат "трески за дялане" но в сравнение с масовите, все пак са една идея (и повече де) по-добри.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия