Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Спални вагони на БДЖ в ТТ
KRAKOMOBILA:
Защото спалния в H0 не е в пета, а е в четвърта - и е напълно достоверен и е на пазара вече. Няма общо със спалния в ТТ. Иначе - Best Ripper - точно реализма дели моделите от играчки. Тъй, че аз предпочитам да давам парите за модели (достоверни),а не играчки. Ако ти би дал 50-100-200-400 евро за играчка - аз бих ги дал само за модел. По тая логика 46 125 можеше да я направиме зелена и с номер 46 425 нали ?
zazo:
Да се върнем на вагона в ТТ. Успях да се сдобия с малко инфо, надявам се вярно. Вагоните са били десет и са доставени 1962-ра година.
след преномерирането 1971 са били с номера
51 52 64 84 от 520 до 530 или 523 до 533
Не е много сигурно, но имайки предвид, че тоя на тилиг е 526, явно е от същите. Били са тип "B", серия WLAB и наистина са били с отопление на нафта. Как са били боядисани и за раположението на надписите, обаче няма никаква информация. Да се надяваме, че в книгата на Стоичков ще има повече.
Vlado:
Стоичков в събота разгледа вагона много подробно и първата му реакция бе, че "такова чудо няма". Най-вече забележките му се отнасяха към този надпис "РСВ", дето незнам защо е капичнат в средата, което никак не е практика на БДЖ, а така също и към самия надпис "БДЖ" - "изпратен" някъде до вратите. Забележки имаше и към лентите, каквито, според Стоичков, никога не е имало в БДЖ.
"Но дали е така, кой ще ми каже. Аз вървя по света и подсвирквам си... даже." ;)
Моят съвет към притежателите на този хубав вагон е хич да не се втилясват и да се кефят на новото си попълнение на БГ подвижен състав. Вярно, със забележки е моделът, но какво от това! БГ си е БГ. :yes:
Mixy:
Владо е абсолютно прав. Трабва да се кефим на всеки BG модел. Иначе и на мен ми е инртересно да видя снимка на оригиналния вагон - ако знаех немски, директно щях да пиша на TILLIG и да ги питам.
zazo:
Писах вече, но от умрял писмо. Доста подборно отговарят като цяло.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия