Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Направа на сгради
jopeto:
И аз не съм фен на картона, но не мога да отрека, че е станало страхотно.Тънката пластмаса според мен си е най-устойчива. Скоро бях изненадан приятно от каталога на Conrad оказа се, че предлагат всички видове керемиди, ламарини , тухлени и каменни стени, дограми и т.н. на много приятни цени. Закупил съм си покриви и съм адски доволен. Не виждам вече уграничения за изработка на кавато и да било сграда т пластмаса.
Vlado:
О, няма ограничения! Дори си е предизвикателство да се опита и нещо ново. В бъдеще няма да пропусна да се пробвам и с пластмаса.
eurostar:
Намерих 4 фирми в София, които предлагат лазерно гравиране на плексиглас по даден от клиента чертеж (Adobe Illustrator, Corel Draw, Autocat). Oбработваемата площ е 300х600 мм. Много съм доволен. Единственият ми проблем, е че дебелината е 3 мм на цветния плексиглас, който е трудно огъваем за фасади, които са заоблени (като на мойта гара например). Като се върна от командировка, ще отида да говоря как да решим този проблем. Ще видим дали ще може да се свалят 1.5 мм от цялата площ, за да се огъне.
Иначе е супер - рисуваш си цялата фасада и те ти я изрязват и гравират в 3D - дограми, врати, первази - каквото имаш в тези 3 мм. И после в къщи си я сглобяваш и лепиш като тези, които се купуват готови.
Когато имам поне една сграда, направена по този начин, ще пиша пак с подробности. За сега само малко снимки на заоблени фасади за оплакване на очите.
pach:
Много интересно - чакам продължението...!!!
pach:
Разкажи (към Владо) моля те две неща:
-техниката ти на изрязване на прозорците (вчера и аз рязах такива , та е интересно ти как го правиш).
- Как точно си направил "релефни" камъните отстрани на рампата около магазията?
;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия