Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Изчисляване на моделно време в мащаб 1:87

<< < (3/4) > >>

emilchaushev:

--- Цитат на: pach link=topic=3361.msg66016#msg66016 date=1318409991 ---Въпрос на личен избор е как ще си го сложи колегата.

--- Край на цитат ---

Надяваме се всички препоръки да не се приемат буквално.. :)
 :lol:

pach:

--- Цитат на: emilchaushev link=topic=3361.msg66022#msg66022 date=1318419378 ---
--- Цитат на: pach link=topic=3361.msg66016#msg66016 date=1318409991 ---Въпрос на личен избор е как ще си го сложи колегата.

--- Край на цитат ---

Надяваме се всички препоръки да не се приемат буквално.. :)
 :lol:

--- Край на цитат ---

:blush2: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: разбира се!  :ok: :good:

gongalov:
Е, от всичко изприказвано май същественото е, че моделното време е 1 към 4, ако съм разбрал правилно. И едно уточнение: не съм имал намерение да деля 1 на 87, а само имах предвид мащаба Н0 (1:87). Не разбрах само това моделно време има ли някаква връзка с конкретния мащаб (Н0, ТТ, N, Z) или е все 1 към 4 за всички. Мога само да предположа, че има, иначе нямаше има такава голяма амплитуда (от 1 към 1 до 1 към 10).

pach:
Не.
1 към 4 е общоприетото,
но у дома ако искаш да изпълниш разсписание от 10 часа за един (да не те тепа баща ти, какво правиш на макета му  :pleasantry: :lol:) си го настройваш на 1 към 10 и ...имаш един час каране по разсписание.
Тоест избора си е твой, най-вече според свободното време.
 :lol: :lol: :lol: :lol: :hi:

XRISTO:
От моделното време се определя и скоростта, според мен (км/ч). Оттам би трябвало да се съобрази правилно, защото ако раздробиш часа на 87, то моделите ти няма видимо да се движат, баси...а пък от друга страна, 120 км в час делено на четири, би било по - нормално все пак.Е, може би пак много бързичко, но пък то ще се отнася за по - бързите влакове.

...dispatcher...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия