Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел | Review a model

T8 от Brawa (40500) - едно (дългоочаквано) китайско дърво...

<< < (4/8) > >>

IKAR:
Sonder Angebot-а тоже съм го изпитал на гърба си и и там, за съжаление, не е съвсем така. Преди три години замалко да се "мина" с близо 2000 лева за "уж" швейцарски локомотив Lematec, който отдалеч изглеждаше прекрасно, ама отблизо все едно е правен с теслата. Добре, че с мен имаше хора, които да ме питат "как може да си толкова шантав"? Абе, да му се невиди, дайте ми го примерно за 500 лева в разглобено състояние, да се мъча сам да си го сглобявам цяла година, днеска това, утре онова, таман хем ще съм много по-доволен, че съм си го направил сам, хем ще придобия по-добра техника за фина работа. При всички положения ще се справя по-добре от чичото, който по цял ден в продължение на години сглобява такива работи и малко или много вече рутината му е дошла до гуша и съответно му е писнало. В същото време по-малко познати фирми като NMJ, ACME, Mistral и др. правят доста прилични неща на приемливи цени. На изложението, поне така казват, ще има всичко, от Пико, та до Фулгурекс и КМ1, та се надявам да придобия реални впечатления дали констатациите, повод за тази тема, се потвърждават.

widowmaker:
Мда, има наистина и евтини прилични неща, но обикновено са епоха 4 и нагоре.
Първа епоха обаче е сериозен вакуум за хоби бюджета...

Best Ripper:

--- Цитат на: lubomir link=topic=3374.msg66420#msg66420 date=1319452803 ---
--- Цитат на: widowmaker link=topic=3374.msg66417#msg66417 date=1319451800 ---.....
Е, явно вече не са. А и този от сервиза, с когото си писах, ми отговори, че е бил няколко пъти в китайската фабрика и се е хванал за главата, ю
след като е видял за какво иде реч.

--- Край на цитат ---
Количеството(разбирай печалбата) отдавна е*а майката на качеството. Нямаше да е лошо това де е свързано с понижение и на цените. За съжаланеие всяка година наблюдаваме непрекъснатото им вдигане, но така става когато бизнес се прави не от бизнесмени, а от банкери, за които проценти, лихви, приходи и разходи са единственото важно нещо в дадено производство. Аз затова вече няколоко години си вземам само неща, които са Sonder Angebot. Така поне цената отговаря на качеството, нали ;)?
За съжаление Брава все повече отива ценово към месинговите модели, а едновременно с това качеството явно върви в обратна посока. Доволен съм, че имам няколко неща, които са си Made in Germany, с метални зъбни предавки и превъзходна детайлност, защото май само това ще ми остане от въпросната фирма

--- Край на цитат ---
Абсолютно си прав... ...dispatcher...

widowmaker:
Пич, видяла жабата, че подковават коня и тя се наредила.
От три локомотива, купени в София, 2 са връщани до Брава за ремонт.
Предвид, че локомотивът излиза и като 2-ра и 3-та епоха, не е зле хората,
плануващи подобна покупка да са наясно за какво си дават парите.

...dispatcher...

gregary:
Явно 'Роко' от фирмите с този ранг си остава най-доброто съотношение 'качество/цена'!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия