Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Българските експреси през годините.

<< < (9/24) > >>

liro4605:

--- Цитат на: Adrian link=topic=3378.msg67217#msg67217 date=1321014543 ---Диана експрес, на влизане в гара Ямбол >
http://forum.skycode.com/pic/13980-BDZ_44-132-9.jpg
Експрес 'Слънчев Бряг', на гарата в Ямбол >
http://forum.skycode.com/pic/14093-BDZ_46-124-4_YAMBOL.jpg
--- Край на цитат ---
Неща да се правя на много знаещ,ама това е първо на излизане от гара Ямбол ,второ едва ли е Диана експрес защото той тръгва в 5:00 и слънцето още не е изгряло ,трето нощува на 3ти коловоз и заминава сутрин от същия,а тук влака излиза от 2ри главен коловоз.Най-вероятно е влака от Варна и Бургас за София.
 Снимките са вероятно някъде от 2008г и са снимани от надлеза в западната гърловина на гарата.
Тия 63та серия как и отиват на "меца"

Ето една от мен малко преди заминаване на Диана експрес,някъде около 2008г.

Adrian:
Най-вероятно е така , както твърдиш = на теб повече ти имам вяра ; аз съм цитирал както е дадена снимката от автора в онзи форум - признавам си ,че за момент си помислих ,че човекът с ник Don си ти - снимките ,които е публикувал са и снимки публикувани от теб тук :)

Що ми се върти в главата ,че имаше и експрес "Златни пясъци" ?

liro4605:
Има да!Северния е Златни пясъци а южния Слънчев бряг.Все курортни експреси.

Adrian:
 :lol:    :haha:

Намирам и за експрес "Родопи" - къде се е движел ?

liro4605:
Адриииии.....!Тва ми е мечтата!Знаеш ли къде е това?Някъде в полите на Стара планина под Шипка има едно село дето един чичо живее в 2 вагона ама не се сещам къде беше.

Експрес Родопи?
Старо име Експрес Марица.При пускането на международен бърз влак Пловдив-Истамбул(дали неидваше от София този влак) в зората на вагони 63та серия взеха името на експреса и го прекръстиха Родопи,а МБВ го кръстиха Марица.Днес се движи като влак със задължителна резервация Родопи по маршрут Пловдив-Варна.Сезонно вози и вагони за Бургас до Карнобат.Там ги разкачат и продължават с друг локомотив.На връщане "парчето" се връща до Пловдив на опашката на БВсъсЗР Слънчев бряг.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия