Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Българските експреси през годините.

<< < (10/24) > >>

pach:

Малко раздвижване в първи пост - при "Диана"... :spiteful:

Adrian:
Train 1473 Trakia / 24 Sofia Express, 3 August 1981. Photo Pierre Birgé. (SZD carriages from Moskva).

Train 1473 Trakia / 24 Sofia Express, 3 August 1981. Photo Pierre Birgé.

fpk1999:
Нищо не е споменато за "Плевен експрес". :hi:Знам че се е движел с много по-различни вагони от обикновените.Движел се е до 1999 година.Маршрутът му е бил първоначално Благоевград-София-Плевен,после Пловдив-София-Плевен и последно е бил София-Плевен.Това инфо съм събрал,може да не е вярно,поправете ме,ако е така :hi:.Някой може да добави нещо ако знае или има спомени. :drinks:

fpk1999:
Здравейте! :drinks: Имам три едни и същи въпроса за състава на три от експресите на БДЖ в годините преди и по време на ранния Преход.

1.Експрес Янтра-от червено бели или синьо бели вагони е бил съставен,имал ли е бюфет или фургон и някакъв надпис със името му на вагоните(интересува ме преди катастрофата му през 1988)?
2.Експрес Слънчев бряг-от червено бели или синьо бели вагони е бил съставен,имал ли е бюфет или фургон и някакъв надпис със името му на вагоните(преди катастрофата през 1992)?
3.Експрес Чайка-от червено бели или синьо бели вагони е бил съставен,имал ли е бюфет или фургон и някакъв надпис със името му на вагоните(някъде около по-горните години)?

Досаждащо любопитен съм,така че ще приема и нетолкова подробен отговор. :victory:

pavel75:
Ако не се лъжа Янтрата се водеше "комсомолски влак" и този надпис го имаше на табелите на вагоните с маршрута.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия