Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Българските експреси през годините.
Boris 2-12-4:
Off-Topic:Филипе!
Не тук е мястото за задаване на въпрос. Просто не е етично. И дава лош пример...
Ако не искаш да питаш в блога ми. То ми задай въпрос на лична тук или ми пиши на мейла.
Бъди здрав!
fpk1999:
Off-Topic:Добре,извинете!Зададох въпрос,защото това е темата за експресите на БДЖ и всеки,който се интересува би трябвало да може да прочете отговора.Така мислех.Добре,ще Ви пратя лично съобщени,утре.И Вие бъдете здрав!
mitko0888:
Означението BD го има само в старите пътеводители. В състава на някои влакове в последните години слагаха едно (има снимки и с две) къси вагончета (18 метра) клас Bbds (има и ABbds). В тях има места втора класа, (или и първа и втора), вагонът е приспособен са за инвалиди (буква b) - външна врата с механизъм, тоалетна, място за привързване на колички. Има и място за велосипеди (буква d). Естествено това място се ползва за багаж (фургон). Основно се ползва от превозната бригада, защото се разполага там и никой не я тормози за нищо по време на работа. В момента май има само два останали такива вагона. Доста факти има написани и има доста снимки на следните линкове в локфорума:
http://lokforum.com/viewtopic.php?t=450
http://lokforum.com/viewtopic.php?t=345
Всичките са внос от Германия, втора употреба. Ето ти малко по-стари и по-различни снимки на такива и подобни вагони - от "жп сървъра", там пише и кой им е автора:
Преди години не се говореше за инвалиди - в социализЪма нямаше такива хора. В пътеводителите се указваше че в тези влакове има място за велосипеди. В други влакове велосипед можеше да се превози във фургона, само че ти не си при него. А имаше и влакове в които нямаше къде да си сложиш велосипеда, освен в началото на вагона и да се возиш през цялото време пред миризливия к...ф за да си го пазиш.
Boris 2-12-4:
Off-Topic:Написаното от Митко е пример, защо има хора които не искат да пишат във форума.
Това си е чисто хейтърство.
Хем съм писал, че считам това за неправилно. Все едно , че не съм един от този форум.
Днес отговорих, на Филип, на лична.
След такива действия като това на Митко. Просто на човек не му се пише ТУК.
Админите какво ще кажат??
pavel75:
Off-Topic:
--- Цитат на: Boris 2-12-4 link=topic=3378.msg88208#msg88208 date=1365144007 ---Написаното от Митко е пример, защо има хора които не искат да пишат във форума.
Това си е чисто хейтърство.
Хем съм писал, че считам това за неправилно. Все едно , че не съм един от този форум.
Днес отговорих, на Филип, на лична.
След такива действия като това на Митко. Просто на човек не му се пише ТУК.
Админите какво ще кажат??
--- Край на цитат ---
Аз не виждам нищо лошо написано от Филип или Митко. Питането и отговорът е точно по темата и няма нарушение на правилата на форума. Филип е посочил от къде е взел информацията. Информацията не е секретна и не представлява обект на авторското право. Смятам, че претенциите са неоснователни.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия