Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Избори 2011

<< < (9/12) > >>

Mixy:
Zeitgeist - Духът на времето + субтитри.

Началото е малко странно, но после става интересно - особенно в частта за кризите, парите и кой има сметка от всичко това. Приятно гледане :)

pach:
Приятелю taert, за гърците си прав, но за исландците си в много дълбоко заблуждение.
Там големият срив дойде от политиците които след 2003 година позволиха от най-добре и стабилна икономически,
страна в Европа, чрез отпускане контрола на банките, да дадат само на едно единствено лице заем от 1 млр. евро, при условие, че целия резервен фонд не можеше да го събере. При това въпросното лице не го похарчи за инвестициите с които беше заявил че ще прави, ами си накупи луксозни имоти в чужбина, та стигна до яхтите. Когато банките (и съответно лакомите банкери) фалираха там, политиците се опитаха да направят примка и да прехвърлят всичко на народа да изплаща.
Ако искаш изтегли си от замундата "Inside job" но документалния и ще разбереш, най-малкото защо този филм е забранен в някои страни. Има доста хора които са отказали да застанат пред камера, докато други пък с голяма готовност обясняват как е станало всички.
Впрочем там има интервюта със Строскамп (дето вече не е шеф) и неговата заместничка понастоящем.
Филма е заснет през 2008 г, а сега сме 2011 и всичко е така както са го "предсказали" тези хора.

ПП.Микси цайтгайст (и четирите серии) беше актуален преди кризата,
 сега има доста по нови неща по въпоса за "новия" (въвеждан от 1990г) световен ред.

Der Hetzer:
Сърбите и те бяха бомбардирани, построиха всичко отново и сега без да са членове на ЕС взимат двойно по-големи заплати от нас.
Румънците имаха 2 часа телевизия дневно, ама сега и те са по-добре.
Бях 2 пъти в така наречената "държава" Македония е 5 години промеждутък между двете ми посещения... Първият път ми се стори яка мизерия - центъра на Скопие беше по-зле от кооперативния пазар в Люлин... втория път видях че са ни настигнали... :wacko:
Колкото до гърците - не ги хваля и никак не мога да ги идолизирам... но това което са казали в статията, дето съм му удебелил шрифта си е истина и с право ни се присмиват и съжаляват. От това, което лично видях с очите си мога да кажа само, че какъвто и народ да са - факт е че полицията я е страх от народа, а това сами са си го извоювали. Разходих се и в крайните квартали на Солун ( техните еквиваленти на Обеля или Дружба)... аз самият живея в един от набедените за елитни квартали на София в луксозна кооперация ново строителство... най-сдухания гръцки блок в техните квартали беше нещо като моята кооперация, с тая разлика че пред нас тротоара е крив като виражите на колодрума, а улицата ми е с павета и дупки и прилича на Писта BMX, а пред техните входове имаше палмички... Така че на тях построеното няма кой да им го отнеме (освен ако ги бомбардират), а на нас тука ни режат лентички за магистрали, за които после ще плащате винетки и такси, но за сметка на това Тировете с кокаин и хероин ще минават по-бързо  :hi:

taert:
Приятелю Pach,

Тези политици да не съм им ги внесъл аз, или може би аз съм гласувал за тях и съм ги избрал. Време е да проумем, че държавата не е нещо над и далеч от нас, а я прави всеки нейн гражданин с действието си или бездействието си. Що исландците не си организираха един реферндум против това решение, а после за неговото последствие? Още повече сам казваш е имало хора, които още тогава са проумявали последствията.

И не желая да споря, казах си мнението, защото ми дойде в повече световната конспирация, глупостите за "американо-чифутската демокрация" и подобни. Нищо лично.

Der Hetzer:
     Имащи право на глас                          6 910 491
  -
     Гласували                                         3 334 169

=

Негласували                                      3 576 295 което е мнозинство

от гласувалите 3 334 169 като извадиме кръгло да кажем 1 милион (въпреки че цифрата е по-голяма) неграмотни цигани, продали гласовете си за кебапчета и бира, както и разни други рязани карабинери докарани с автобуси  - остават 2 334 169 Българи (и това е завишената цифра при положение че онези елементи са 1 милион), които са се подлъгали да гласуват.

3 576 295 > 2 334 169

Тоест над 60 % от Българите са против тези управляващи!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия