По горе не разбрах за коя снимка проф.TANO е категоричен, че е от централна гара София?
Иначе ето малко обработен линка от поста на Миро...

Мен също ме много яд, за срутванеуто на тази сграда...

Впрочем Миро, в този архитектурен стил е строено и по Владайското дефиле (но вече с тухли).
Освен старата персонална сграда на гара Владая, има и един средно голям кантон в средата на дефилето.
Разликата с Хиршовите строежи е само замяната на камъка с тухли, но стилно са абсолютно еднакви, особено
в еркерните елементи по прозорците и вратите. За съжаление тухлата е по-малотрайна от камъка и двете сгради
вече са в доста напреднал стадий на разрушение от времето. Но както сам си се уверил и камъка който устоява на времето,
не успява да се спаси от човешката разрушителност. Това ако беше в Швейцария, щеше да бъде разглобено и преместено
на ново място камък по камък. Знам такъв случай там реализиран не със сграда ...а със скала, пречеща да бъде
изправен участък с остър завой от междуселски път. Ама това е в Швейцария а не българия....
Жалко, че сградата на юг не беше снимана поне преди разрушението. А на тези двете около гара Владая,
съм направил не само подробни снимки (на руините), но и достатъчно точни за моделите ни, чертежи.