От много време си мисля да я пусна тази тема и все прибавям по нещо към нея.Днес има доста останали сгради от онова време!Това в друга държава би било национално наследство а тук...
Ще се опитам да публикувам част от постройките запазени и до днес.Попаднах на един пасаж в сайта на мини Марица-изток където се споменава че Хирш е знаел на базата на проучвания на чужди учени за залежите на въглища там,както и това че ставали за парни локомотиви.Южната мрежа както знаят повечето от вас е била от Белово до Истамбул с отклонение при днешен Симеоновград за Ямбол(тогава важен търговски център).

В бяло хиршовите линии
Не това да разказвам за железницата,а да покажа днешното състояние на сградите останали от онова време и то повече тези който не са известни на много хора.Всеки знае за гара Белово,но колко знаят за гара Ямбол например.По това,че са останали от онова време съдя по архитектурата и материалите използвани тогава.Здрав камък непомръднал и до днес.
Гара Ямбол в типичния си английски стил.Тясна дълга и висока.

Вероятно само заради това че вътре живеят хора се е "запазила" и до днес.Постройката се намира в района на днешната Товарна гара на Ямбол.Като гледам какво става с товарната направо се чудя хиршовата как е оцеляла.

Ето и гарата в разцвета и.

Продължавам по ред.Кантон на днешната гара Безмер в същия стил.

Много ви моля не ми разводнявайте темата докато не публикувам всички здания който са ми известни.