Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел | Review a model

Моя комплект PIKO N мащаб GDR

<< < (3/6) > >>

gzo:

--- Цитат на: pach link=topic=3406.msg67312#msg67312 date=1321171212 ---това което предлага еврокома,не става! Ключа на батерийното захранване от комплекта превключва броя на батерийте и посоката на движенижение. Адаптера може да даде макс скорост. Ако адаптера е регулируем, остава проблема с посоката. Купи си захранване за влакче от тук - всичко ти решава от раз!

--- Край на цитат ---

Това което е написал Пламен всъщност не е проблем. В повечето желязарийки, магазини за по левче и тем подобни продавачници на евтина китайска стока с предлагат т.н. адаптери с потенц. от 3 до 12 В и мощност 5 Вт, имат и кнопка за смяна на поляритета с която именно сменяш посоката на движение. В момента временно ползвам точно такъв (докато си намеря Фз-1) мисля че го взех за 4 или 5 лева.
Но и аз съветвам да си вземеш траф за модели я Фз-1 я Фз-2

martinius:
Благодаря Ви на всички за отговорите!!! :hi:
Засега ще го пусна с батерии по-натам око остана в този мащаб ще му купя траф. :)

gzo:
Цената на батериите ще ти е по-висока от варианта за каойто аз писах, но оставяме на теб въпроса с финансите  :yes:

evrokoma:
pach а замислял ли си се над варианта LM317 едно ключе за обръщане на поляритета  :drinks: лично моето съм го направил по тази схема :good:

widowmaker:
То схеми много, аз преди ползвах подобна на тази (с добавка 7812 в захранването заради евентуалното късо):

Ползва се шим регулиране с таймера 555. Чиста работа - локомотивът върви все едно си с декодер.
Въпросът е, че не можем да очакваме от всеки да е в час с електрониката и поялника, а човекът,
съдейки по въпроса, който е задал е скаран с тия неща.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия