Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел | Review a model
Моя комплект PIKO N мащаб GDR
D2:
Добре дошъл в това прекрасно хоби!Обади ми се на тел:0889733710 да ти предоставя необходимия трансформатор(оригинален) на 220v.Имам за N,TT и H0.
pach:
евроком, ти му предложи адаптер или траф с изправител да ръгне на мястото на батерийте - прочети си постата! Как тогава ще регулираш скорост като подаваш едно напрежение? Да, ако сложиш ЕлЕм-ка с регулиране, става, но за чии му е да го завира вместо батерии???
martinius:
Колеги да знаете колко струва електромотор за моя модел.На двигателчето пише type 2032 U=12V
pach:
излезе от производство преди 23 години. Защо ти е? Утре ще ти потърся едно.
evrokoma:
Пламене може много работи да се направят ,както и много работи съм правил.Номера при подобно устройство не е в купуването на готово такова което ще му регулира напрежението стъпаловидно.Другото което е как ще регулира чрез превключване между батериите ако те са 2х4,5 волта при този вариант имаш "стоп","50%напред/назад" и "100% напред/назад".Дори варианта на gzo е по добър от закупуването на оригинален траф защото един адаптер с 1А изходен ток е в пъти по ефтин от оригиналния,ама не дай да е оригинално.В хобито трябва да си малко комбинативен и да вложиш малко сръчност тогава кефа е многократно по голям :good:.Пък дори и да регулира чрез промяна броя на батериите пак има вариянт да го направиш с вграден траф,но ще ти прябва такъв с повече изводи на вторичната и превключваш напрежението на променливотоковата верига после изправител и си готов,а ако искаш финно регулиране изкормваш всичко от съществуващото захранване вземаш една LM317 правиш регулатаор,на мястото на съществуващата врътка присаждаш потенциометъра и си готов.Както казах вариянти много ако не искаш да купуваш готово захранване :drinks:.И не забравяй за вариянта инпулсно захранване за рутер в комбинация с LM317 или 555 това захранване е малко и осигурява 1А на 12v не на мястото на батериите ами на полувината ще събера всичко :spiteful:
Дори схемата на Дани става,но тази която предлагам се продава готова сглобена за 1-2лв във всеки магазин за електронни компоненти ,само закупуваш и присаждаш :drinks:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия