Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Клуб "Стендов Моделизъм България" организира Осма открита изложба-конкурс за стендови модели (всички мащаби и категории).
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Цяла железница е сред експонатите на „Булколекто“ в Пловдивския панаир
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
24 Май 2012, 18:17:47 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко родно на един адрес  (Прочетена 405 пъти)
liro4605
Сделки: (21)
Hero Member
Публикации: 1478

SBB OBB BDZ ІV V VІ

Профил WWW
« -: 14 Ноември 2011, 23:14:04 »

Направо съм изумен от линка.Някой знае ли за какво става въпрос?Стигам до извода,че е свързан с някогашния завод за играчки МИР Разград.Аз лично още си ги пазя и колекцията беше доста добра за едно дете.Знае ли се може те да са бъдещите сътрудници за новите ни БГ модели.Може и да е просто една фалшива тревога,но някой все пак го е създал този сайт.
http://www.bulgariancollection.com/others_yaxon_tin_bdz/bdz-bulgarian_state_railways.htm
Активен
pach
Сделки: (22)
Hero Member
Публикации: 7494

TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,

Профил WWW
« Отговор #1 -: 15 Ноември 2011, 00:53:38 »

Сайта е по-стар и от този тук. Отдавна не е обновяван и често сме качвали негови снимки по темите! За съжаление, няма всичко родно произведено...
Активен
KRAKOMOBILA
Сделки: (8)
Hero Member
Публикации: 1936

46-та серия долу от графика - Шкода рулз!

Профил
« Отговор #2 -: 15 Ноември 2011, 04:09:52 »

Сайта е стар да, но се обновява сравнително често. Човека на когото е колекцията от модели не е свързан със завода в Разград и е колекционер/моделист като нас. Във форума е с никнейм BDZ и събира предимно български модели. За повече информация може да се включи той.  усмивка
Активен
liro4605
Сделки: (21)
Hero Member
Публикации: 1478

SBB OBB BDZ ІV V VІ

Профил WWW
« Отговор #3 -: 15 Ноември 2011, 10:17:01 »

Поздрав към човека създал сайта  Моите уважения! Благодаря!
Активен
Vlado
КЖМ - България
Сделки: (2)
Hero Member
Публикации: 3685

HO | IV, V, VI | БДЖ София

Профил WWW
« Отговор #4 -: 15 Ноември 2011, 10:20:02 »

Като гледам качените снимки на 46-та серия, сайтът си се обновява толкова често, колкото и излизат бг модели. След 46-та серия по-ново излиза чак сега с тилишките пътнически вагони.
Супер си е сайта! Поздравления, BDZ, за старанието!
« Последна редакция: 15 Ноември 2011, 14:51:32 от Vlado » Активен
BDZ
Сделки: (5)
Full Member
Публикации: 178

БДЖ | III-V

Профил
« Отговор #5 -: 18 Ноември 2011, 01:10:47 »

Благодаря ви за поздравите приятели, радвам се, че ви е харесал сайта. Това е един мой стар проект, с който последните месеци не ми остава време да се занимавам. За сефте сайта го направих 2004 г. След 4 години претърпя основен ремонт и сега като гледам пак е за "реновиране" за 2012 г. Не съм качвал снимки поне от 3-4 месеца, а има нови неща. Има и грешно инфо, както забелязахте, което също трябва да се поправи. Официално нямам нищо общо с Разградската фабрика, така се случи, че повечето неща са техни. Нямам възможност за мое съжаление да събера всичко българско, което ме кефи, затова "заложих" на колите (дайкаст) и влаковете, като моя най-голяма страст, откакто се помня. В списъка ми е да си купя мобилнo фотостудио, нещо от този сорт - http://www.tamiya.com/english/products/74079studio/index.htm, за да мога да уеднаквя всички снимки на моделите (някои във Варна, други в Швеция), като ги снимам наново и ги кача с по-голяма резолюция. Пламен Стефанов ми прави част от снимките на новите неща, които идваха във Варна, когато бях извън страната през периода 2007-2008 г.
В нета е пълно с подобни сайтове, но нямаше един български или такъв който да се занимае с нашето производство и напук един ден 2004 г. си купих една дебела "тухла" за HTML и след няколко месеца писане на код в Ноутпад се пръкна bulgariancollection.com. Сега вече няма време за "хамалски" труд - има Dreamweaver. Общо взето, това е накратко историята. Много хора, повечето чужденци ми писаха на имейла през последните години, най-вече търсейки информация или начин да се сдобият с Опели в 1/43, Мачбокс или БДЖ вагони - за тях интересът е изцяло български. Ако някой се интересува от нещо конкретно, да пише.  О.К.!
« Последна редакция: 18 Ноември 2011, 01:12:47 от BDZ » Активен
gzo
Сделки: (4)
Sr. Member
Публикации: 388

Профил
« Отговор #6 -: 18 Ноември 2011, 13:07:19 »

В една друга тема стана дума за грешката в описанието на кушет вагона от балкансета "Tillig/Sachsenmodelle No.74519 BDZ 2 klasse Typ B, Ep. V" че всъщност е 4 еп.
 Одобрявам! чакаме с нетърпение ъпдейта
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на: