Благодаря ви за поздравите приятели, радвам се, че ви е харесал сайта. Това е един мой стар проект, с който последните месеци не ми остава време да се занимавам. За сефте сайта го направих 2004 г. След 4 години претърпя основен ремонт и сега като гледам пак е за "реновиране" за 2012 г. Не съм качвал снимки поне от 3-4 месеца, а има нови неща. Има и грешно инфо, както забелязахте, което също трябва да се поправи. Официално нямам нищо общо с Разградската фабрика, така се случи, че повечето неща са техни. Нямам възможност за мое съжаление да събера всичко българско, което ме кефи, затова "заложих" на колите (дайкаст) и влаковете, като моя най-голяма страст, откакто се помня. В списъка ми е да си купя мобилнo фотостудио, нещо от този сорт -
http://www.tamiya.com/english/products/74079studio/index.htm, за да мога да уеднаквя всички снимки на моделите (някои във Варна, други в Швеция), като ги снимам наново и ги кача с по-голяма резолюция. Пламен Стефанов ми прави част от снимките на новите неща, които идваха във Варна, когато бях извън страната през периода 2007-2008 г.
В нета е пълно с подобни сайтове, но нямаше един български или такъв който да се занимае с нашето производство и напук един ден 2004 г. си купих една дебела "тухла" за HTML и след няколко месеца писане на код в Ноутпад се пръкна bulgariancollection.com. Сега вече няма време за "хамалски" труд - има Dreamweaver. Общо взето, това е накратко историята. Много хора, повечето чужденци ми писаха на имейла през последните години, най-вече търсейки информация или начин да се сдобият с Опели в 1/43, Мачбокс или БДЖ вагони - за тях интересът е изцяло български. Ако някой се интересува от нещо конкретно, да пише.