Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на СОФИЯ 70
София 70:
Да , прав си , но явно нещо ретрото и тока ме привличат. Моята ККМ е самоделка и не съм вложил кой знае колко .А определено дигиталните локове са несравними , но не стават за трасе в П профил. Някога може както Борисови да подменя трасето , но това е далеч във времето.
Иначе за неудобството за боравене под ККМ - да ,има го ,някъде пантограф на Таурусите и ICE 3 - то закачат , но вече съм отстранил проблемите .
Някога съсипах един Е 11 ,защото не знаех ,че се превключва с клуче до пантографа начина на токоснемане и реши сам да си го направя и резултата не беше много добър.
София 70:
Впредвид ,че продължението на моя макет минава под прозореца взех решение , че трябва да има подвижна модулна част , която да се мести при необходимост. В следствие на това се наложи да коригирам входът и изходът на жп трасето.Релсите ще минават плътно до стената на неразглобяемата част. Така решавам проблема с достъпа до прозореца. Като цяло и входът към гарата стана малко по-приличен.Корекцията ми отне около 6 часа. Не ,че ви интересува де , но все пак да споделя проблемите си.
преди:
след:
toniemi:
Така както са ти под ъгъл релсите ,говоря за трите релси на втората снимка,без да премахнеш стърчащите части от тях,дето влизат една в друга,няма да можеш да сглобяваш модула.Трябва да са равни челата на релсите!
София 70:
Сега съм ги сложил само за фиксиране. Имам идея ,че ще се разглобяват трудно ,затова ще ги срежа и ще направя фиксаторите късички - около 4-5 мм ще излизат навън. Идеята ми е където са релсите да си остане неподвижно , но разглобяемо .Пред релсите ще е модула , който ще се маха . От стената до модула ще има 20-25 см.неподвижна плоскост .Целта е да не се махат релси и ккм.
Ето тук успешно съм се справил с проблема , като тясната част се демонтираше без проблеми:
София 70:
Да разведря обстановката около триъгълника:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия