Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
Мога ли да карам дигитален локомотив по аналогово трасе?
topalov:
--- Цитат на: staff123 link=topic=3500.msg69964#msg69964 date=1325695285 ---
--- Цитат на: widowmaker link=topic=3500.msg69958#msg69958 date=1325689718 ---Според мануала има:
http://www.piko-shop.de/is.php?id=2820
--- Край на цитат ---
Не мисля. Има описани само 2 крушки, които, предполагам, са еднакви (бели). Не видях някъде да пише, че са различни. Може и да бъркам, но съм почти сигурен, защото и двата ми локомотива на PIKO са от HOBBY серията, също като този, а те имат само бели челни светлини.
:)
--- Край на цитат ---
Имат червени световоди, може би, което не изключва поставянето на допълнителна светлина от тези, които разбират.
Адри, вярно драмата се задълбочава. А относно функциите на дистанционното, то те са описани в инструкцията му.
staff123:
--- Цитат на: topalov link=topic=3500.msg69966#msg69966 date=1325696512 ---
--- Цитат на: staff123 link=topic=3500.msg69964#msg69964 date=1325695285 ---
--- Цитат на: widowmaker link=topic=3500.msg69958#msg69958 date=1325689718 ---Според мануала има:
http://www.piko-shop.de/is.php?id=2820
--- Край на цитат ---
Не мисля. Има описани само 2 крушки, които, предполагам, са еднакви (бели). Не видях някъде да пише, че са различни. Може и да бъркам, но съм почти сигурен, защото и двата ми локомотива на PIKO са от HOBBY серията, също като този, а те имат само бели челни светлини.
:)
--- Край на цитат ---
Имат червени световоди, може би, което не изключва поставянето на допълнителна светлина от тези, които разбират.
Адри, вярно драмата се задълбочава. А относно функциите на дистанционното, то те са описани в инструкцията му.
--- Край на цитат ---
Не оспорвам! Единият от моите вече съм го оборудвал с бели и червени SMD светодиоди. Идеята ми е, че фабрично локомотивите от HOBBY серията на PIKO са без червени светлини. Aко е закупен на старо и предишният собственик е правил корекции - това е друго.
KamaZZo:
Преди малко получих съобщение от колега който ми обясни на кратко за функциите и тн. аз от своя страна го препратих на Ризар който също изпитваше затруднения в боравенето така че,смятам темата за изчерпана и понеже съм на ясно че, за по-старите кучета тези въпроси са досадни предлагам да преустановим дискусията.Все пак коментари от сорта на "драмата се задълбочва" и "драматичен развой на събитията" не са от полза на никого :nono: :hi:
На тези които се отнесоха сериозно и с желание да помогнат-БЛАГОДАРЯ!
mitko0888:
За да е полезно четенето и за другите, беше добре по някое време да видим и:
1. Какъв е декодера - Piko Classic (56121) или Piko Hobby (56122), или някакъв друг? Да знаем и незнаещите че с такъв декодер няма проблеми при аналогово управление.
2. Какъв е локомотива (само 218 не върши работа!) - 57ххх, или поне какво пише на него - 218 244-2 или друго? Да е ясно че няма червени ламби. Че то като гледах в каталога наистина половината 218-ки са без червено, пък за някои май въобще не пише за светлини. На други пък пише че "светлините се сменят с посоката" ама дали са само бели, дали и червени?
За сведение от моето бебешко Роко 215 129-8, мисля че е 63490 - също има само две лампи, едната свети при двежение в едната посока, другата свети в другата посока, но световодите отиват и на белите и на червените светлини, така че светят винаги по три бели отпред и две червени отзад. Естествено сега се чудя как да мога да изключвам задните червени, защото не знам да има лок с вагони и светещи черевни лампи, ама това е друга приказка...
Best Ripper:
Не става изобщо въпрос как се държи Роко, Брава, Флайшман и т.н. Става въпрос единствено и конкретно за модела на Пико... Не извъртайте темата в безсмислени вариации... :nono:
Пълно описание на централата Digi1 на английски я има в склада, в папка Others. Отделно я има в сайта на фирмата - там би трябвало да я има и на немски. За съжаление на други езици я няма...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия