Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control

Детектор за заетост, движение и контрол на периметъра на секции и модули (фремо)

<< < (3/12) > >>

bdz43r:
Няма място за притеснения, нормално е.
Ако тръгне от първия опит - значи има грешка (това в рамките на шегата).
Следя с интерес, защото на мен ми се стори сложно така и се преориентирах към друг принцип.

widowmaker:

--- Цитат на: Gogo55 link=topic=3515.msg70295#msg70295 date=1326017593 ---Нека мислим позитивно, Ванката ако имаш нужда от помощ постни и схемата тук, повече глави по добре мислят.

--- Край на цитат ---
Мисленето позитивно и мечтаенето са две съвсем различни действия.
Добрите познания по електроника в случая биха били от голяма ползва.
Най малкото за да се избегне "наливането от пусто в празно".

Gogo55:
Да сложа и мойте 5 стинки в тази тема тогава, дет се вика може да са от полза на някой. Преди време бях правил един брояч на навивки за бобинажна машинка. Сега след кратък размисъл реших че може да се ползва и за брояч на влаковете. За целта просто промених в сорса думичката "навивки" на "локомотиви"-работа за 1 минута и хоп готово. Термометъра може и да не се слага, ама да има там щото остана доста памет в микроконтролера.
Подробно обяснение на схемата и .рар файл за дърпане със нужния .хех и симулация в програмата протеус тук:
http://forum.gogobg.net/viewtopic.php?f=3&t=158&p=1001#p1001
и снимка :

widowmaker:
Локомотивите са лесни.
Флайшман си имат и традиционно решение по въпроса - контакт тип гъба, вграждан на всеки един локомотив.
Начини за локомотивите много. Като влязат в играта и вагоните от влака обаче става един мазаляк...

bdz43r:
Като начало добре, но ние търсим дали даден участък от пътя е зает с какъв да е подвижен състав.
Ще преброи, че са преминали три локомотива, но ще знаем ли с колко вагона е бил всеки от тях и в кой участък се намират? Посоката е неизвестна => не знаем дали е влязъл или излязъл от контролирания коловоз. Не знаем и дали е само локомотив или дълъг влак, последния вагон на който е на 2 м по-назад.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия