Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control

Детектор за заетост, движение и контрол на периметъра на секции и модули (фремо)

<< < (2/12) > >>

BaHkaTa:
Днес се сдобих с всички необходими елементи за протипирането на въпросната схема. Започва се работа. Ако ми дойде музата може да пусна първи резултати след броени минути, но да не се заричам. Когато тогава :) Залавям се с PBB-то

Ден втори - дъ прототайпинг

CaLLlo:

Това за което ти говори Дани се постига сравнително просто - залепват се станиолени ленти или такова тиксо отдолу на всички возила, с лице към пода, примерно в началото и края на всеки вагон, примерно на куплунзите отдолу и си готов. Но преди това сам трябва да си отговориш на няколко трудни и противоречиви въпроса.

В общи линии всеки такъв датчик трябва да задейства индивидуален моновибратор с период на импулса примерно 3 секунди ... и когато всички датчици в даден участък мълчат, това би трябвало да означава, че в него вече "няма нищо".
Хубавичко осмисли нещата преди да пристъпиш към действие! Изчисти идеята отвсякъде и тогава чак сядай при поялника! Сам си отговори на следните въпроси:

-какво се случва при нормално движение на подвижен съсътав?
-какво се случва при преминаване с максимална скорост?
-какво се случва при преминаване с минимална скорост?
-какво се случва при спял влак и дали има значение къде точно спира?
-какво се случва при много дълъг влак, който заема 2, дори 3 участъка?
-ако един ден ти дойдем на гости и носим подвижен състав, на всички возила ли ще трябва да си налепим станиоли отдолу за да можем да ги пуснем по твойто трасе? Изключения от това не се ли допускат ... и колко от тях можем да пропуснем??

BaHkaTa:
Снощи стана един малак фейл. Наредих елементите опроводих ги. Пуснах ток и нищо не тръгна и даже позамириса и един свето диод предаде богу дух. PBB-то не е ползвано от достааа време. Май някъде има нещо късо между контактите. Трябва да го разглобя и почистя а не ми се занимава да редя стотици пластинки обратно. Май ще играе поялника върху универсална платка колкото и да не ми се искаше да запоявам преди да изтествам схемата.

Инак мерси за съветите приятели, но нямам намерение да ползвам лепенки. Искам да направя нещо ново и инновативно. Целта ми е универсална работеща схема без усложнения с бели листчета и станиоли по моделите. Знам че схемата ще сработи и без тях, просто снощи стана гаф с първия прототип 0.1

widowmaker:

--- Цитат на: BaHkaTa link=topic=3515.msg70277#msg70277 date=1326011078 ---Искам да направя нещо ново и инновативно. Целта ми е универсална работеща схема без усложнения с бели листчета и станиоли по моделите. Знам че схемата ще сработи и без тях, просто снощи стана гаф с първия прототип 0.1

--- Край на цитат ---
Що си мисля, че ще има и други гафове занапред?
Абе като си имаш време за губене, губи си го, твое си е.
:yes:

Gogo55:
Нека мислим позитивно, Ванката ако имаш нужда от помощ постни и схемата тук, повече глави по добре мислят.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия