Снимката е явно пропагандна, и както казва Тодор - сглобена от две.
Дясната половина си е БДЖ-15.99 заедно с вагоните и насипа.
Лявата половина е добавена от някъде, вероятно при експонацията върху фотохартията.
Не бих се учудил ако е сглобена дори от три части - насипа на преден план, закриващ багера също е неестествен.
От тук присъстващите май само аз и Сашо сме се занимавали с "аналогова" фотография и знаем как се прави това!
Най-добре се вижда, че е добавено, при частта с багера. Той всъщност дори да вдигне докрай кофата,
по елементарна геометрия и физика, не би могъл да товари върху тези вагони в дясно.
Заради добавката явно е и силно ретуширана, в следствие на което лицето на
"човека от работническата класа" (партията обичаше такива определения) е безлично - като на кукла.
Пък и самият насип по който влака минава според мен би се свлякъл от тежестта му - твърде близо е склона му до релсата.
Колко би тежал влак с така натоварени вагони? И какви са точно тези вагони - може би са и саморазтоварващи се?
За това смятам, че фотомонтажа е пропаганден, следователно може и най-вероятно не е в мините на Перник.
Аз не знам дали е имало открити мини за въглища там - запознатите да допълнят.
ПП. Впрочем поне според една снимка от книгите на инж.Деянов БДЖ-15 са пращани и като помощни машини
с БДЖ-46 до Перник и обратно. От там до изкарване на влак от мината има "една крачка" май. Така че, дори снимката да е
измислена, има вероятност все пак софийски БДЖ-15, да са влизали до мините...