Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макета на Гого55
anubis:
Oпределено е много иновативно да добавиш и кацащи хеликоптери по покривите на вагоните. Абе, казвам ви аз, че хобито се развива, но Каприкорнът не вярва ;D
Gogo55:
И така продължавам напред бавно и полека. Стълбовете за ток който начертах преди няколко дена, и рязах на лазер от ламарина 2 и 3м дебела
макар че изглеждат супер, и са много здрави, то много бъркат на джоба. Поради тази причина като първа,а като втора причина че моя лазер не може да реже метал, а само дърво, то начертах отново стълбове за ток. Този път вече по снимка правена тук в Бг, и си ги нарязах на моя си лазер от шперплат с дебелина от 3мм. Основата също реших да е от шперплат, а после с капка лепило да се лепва на макета за по бързо и лесно. Относно здравината се притеснявах малко дали ще държат и дали ще се чупят, затова сложих на кантара и направих замервания.Стълба започва да се огъва при напън от 60грама в едната посока, а в другата посока издържа около 300грама напън докато да започне да се гъне. Мисля че телчето отгоре му няма да успее да даде такъв голям напън и да го счупи, а и оригиналните купешки от пластмаса не вярвам да са по яки, затова решавам за сега да си ги правя сам стълбовете за ток от шперплат. Ето и фотоотчета от днешкашната занимавка:
След боята и накичването със телчета и изолатори ще придобият вид.
toniemi:
:hi: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :hi:
Gogo55:
Апетита идва с яденето, след като видях че от шперплат стълбовете ще станат, веднага си резнах няколко бройки и ги поставих за пробно да видя как ще изглеждат.Резултата ми хареса.
Gogo55:
Ще покажа и сградния фонд приготвен до сега за бъдещия ми макет:
Тази ще бъде хотела и кръчмата в центъра на градчето:
Това ще бъде хранителния магазин пак в идеален център:
Идва ред и на полицията, за къде иначе сме ако нямаме органи който да въдворяват реда по макета, и да глобяват пияните шъофъори:
Малка спретната къщурка за нормално семейство-такива ще трябва да накупя още поне две три, но това в неизвестно бъдеще време че се охарчих доста по този макет:
Товарна рампа където да си спирам влака за товаро разтоварни работи:
Място за ремонт на развалените локомотиви до товарната гара:
Градската бензиностанция, която някои ден от шел може да стане на петрол:
Църквата за миряните, ще трябва и поп да търся в последствие:
И накрая, но не по важност и централната гара на малкото градче.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия