Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макета на Гого55

<< < (6/9) > >>

Gogo55:
Ами то само един корк ... писах някъде за него ама вече не помня къде

Gogo55:
След близо година пак ще се разпиша в темата за макета си. През изминалата една година значи плана за макета ми претърпя над 10 промени-почти всеки месец нещо се пипаше и променяше. Сега последно е нареден на един правоъгълник в средата на стаята с размери 1,62м.х3,36м. но пак ми идва малко като площ това. Искам да имам поне две гари в 2 населени места което е 2 пъти по 2,6м. и свръзката между тях трябва да е поне 1 метър отивам на дължина от поне 6-7м. искам да има и балкан с езеро и река, също поне един мост и един тунел- още поне 2 метра и не става в една стая като че ли да се нареди всичкото това и да има пълно щастие. Продължавам да мисля как да разположа масите и да наредя инфраструктурата в стаята която е 3,3х4,3м. Може би пак ще се върна на макет покрай стените където ще имам нужната дължина спокойно.
Миналия ден накупих 5 къщички и един пирон за гара и разбрах че съм направил ужасна грешка. Сега горе доле половината ми сгради са на пико и другата половина на аухаген. Проблема при тях е че аухагена е мащаб НО/ТТ, а пикото си е точно НО и имам едва доловима разлика в размера на къщите  което автоматично означава че не върви да се слагат едно до друго аухаген сграда и пико сграда. Значи едното населено място трябва да е със сгради на пико, а другото населено място със сгради на аухаген, а по средата им нещо като балкан. Сигурно макета ще го наредя сега на трито стени в буквата П за да се получи това, иначе просто нямам нужната дължина. Пускам снимките на новите сгради и пирона:

Приемам всякакви идей за разположението на сградите в населените места и ж.п. трасетата който трябва да са за поне 3 влака, който да се движат по отделно си/аналогови/.

pavel75:

--- Цитат на: Gogo55 link=topic=3547.msg86569#msg86569 date=1360335336 ---.....
Приемам всякакви идей за разположението на сградите в населените места и ж.п. трасетата който трябва да са за поне 3 влака, който да се движат по отделно си/аналогови/.

--- Край на цитат ---

Как ще ги управляваш? Щом е аналогово трябва трасето да го разделиш електрически. Ако приемем, че за всеки кръг ще ти трябва отделен трансформатор то само трите трудно ще ги управляваш. Ако мислиш за някаква автоматика може и да е постижимо.
Направи ми впечатление за това, че искаш да имаш две гари и пътя между тях да е 1 метър. Според мен това ще крайно късо междугарие. Влакът няма да е излязал от едната гара, а вече локомотива ще влиза в другата.
За да имаш две гари на малка площ може би трябва да помислиш за две нива на макета. Така докато влака се качва на горното ниво ще имаш дължина за междугарието.

Gogo55:
То си е на три кръга от както е направен, с три трафа и три кръга. Пускам три влака да се търкалят и ако не пипам стрелките те си бръмчат нон стоп докато ги спра от трито трафа. Затова и ми е трудно да начертая правилния план за макета, ако беше само за един влак избора е голям. Сега мисля и за четвърти влак които да е  свръзка между двата града ама не затворен в кръг ами просто назад напред.

tazcho:
поздравления за хубавите придобивки , можеш ли да ги снимаш всичките една до друга на една снимка да ги видя как седят НО и НО ТТ дали има голяма разлика и най вече 12236 до моделарския магазин защото магазина го имам ама се чудех как ще изглежда точно тази къща .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия