Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
BR 72 DRG, Westmodel 10099
anubis:
--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=3559.msg71906#msg71906 date=1327676367 ---Сега няколко думи за лостовата система на спирачката. Както добре се вижда от материалите на widowmaker, при варианта Т5.2 те са от външната страна на колелата. Такива спирачки се срещат и при други серии- 13, 36, 71.3. На втората снимка вече тези лостове са скрити във вътрешната страна, но кога точно се прави това преустройство мога само да гадая, най-вероятно към края на 30-те години.
--- Край на цитат ---
Ясе, в предишния ти пост намираме отговора на този въпрос:
Nach einer Aufarbeitung bei LEW Hennigsdorf stand die Lok noch einige Jahre im Dienst der DR und ist 1955 beim
Bw Berlin-Lichtenberg ausgemustert worden.
Думата Aufarbeitung освен като ремонт, се превежда и като преработка (за обикновен ремонт не е и нужно машината да ходи в LEW Henningsdorf), а einige като няколко (повече от две, но по-малко от десет) години преди лока да бъде бракуван през 1955-та. Во кратце преустройството е направено между 1946 и 1953 година. По-съм склонен да вярвам, че е някъде около 1953-та, защото към 1946-та, непосредствено след войната, освен че LEW Henningsdorf е бил в развалини, името му не е било това, а все още се е казвал Borsig. Самото ГДР е създадено 1949г.
Сaprycorn:
Tака и предполагах, че това преустройство е направено в по-късните години :yes:
Колко е полезно да се знае немски език, езикът на железницата :hi:
anubis:
Недей да скромничиш. Тия Дампфлокархиви ги изяде с кориците. Да не би да си ползвал личен преводач(ка)?!! ;D
lubomir:
--- Цитат на: toniemi link=topic=3559.msg71909#msg71909 date=1327677803 ---Любо е прав че тези щанги на спирачната система не работят.Явно са ги имитирали малко бутафорно!На чертежа се вижда как действително е захваната лостовата система и калотките на истинският лок действат!Но важното е да не се вглеждаме във всичко...иначе няма да е моделче!
--- Край на цитат ---
Точно такава ще да е причината! На чертежа се вижда ясно как работи лостовата с-ма на спирачките. За съжаление на модела не е така. Може би причината е че това е просто модел. Видно е че други фирми са се справили по-добре с пресъздаването на този елемент. Не знам защо точно това ми направи впечатление.
Относно инструкцията за монтаж: Виждал съм и на други фирми подобни "дантелени" инструкции за монтаж. Наистина е мъка да работиш по това. Вероятно в някои момент ще пробвам някой модел на WEINERT. От снимки в нета останах с впечатлениетоq че сетовете им са по-добре подготвени от този на WESTMODEL.
Сaprycorn:
Имах честта да се запозная и с Вайнерт (или по-точно аерографът ми се запозна с Вайнерт :)). Там нещата стоят по различен начин. Комбинацията от бял метал и месинг е определено по-лесна за сглобяване. Може би в друга тема ще разкажа по-подробно.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия