Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

BR 72 DRG, Westmodel 10099

<< < (6/7) > >>

lubomir:
Ясене, тоя бял метал е голям боклук, и ако трябва да съм честен бих предпочел модела да е 100% месинг. А причината е в структурата на самата бяла сплав. С времето, най-неочаквано за мене отливките от този метал просто се разпадат, не ми е ясна причината за това явление, но имам вече един локомотив на Лилипут, който е в невероятно разкривено и полуразпаднато състояние от към детайли с точно такава сплав. За мене ЦАМ-а е материал с живот не повече от 5-10г. и би трябвало да се ползва само за неотговорни и евтини изделия, като количките МАЧБОКС примерно или пък в леките автомобили, но в моделизма НИКОГА! :)

Сaprycorn:
Taka e Любо, и аз съм виждал как се разпада колело на Лилипут, отлято от такъв материал.
Но факт е, че при Weinert половината от детайлите са от белия метал, при Model Loko около 80% е бял метал, а при M&F е 99% (там само буферите са месинг) :)

CaLLlo:

72 001.II
ex Eutin-Lübecker EB
Bw Berlin Ahb
1942

Letzte Br. Unt. 19.5.42
RBD Berlin
Bw Anh. Bf (Ahb)

Henschel 10446 1911
Übernahme DRG - 1.5.1941
verkauft - 1943
Werklok 2580 - 1.1.1946

CaLLlo:

--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=3559.msg71906#msg71906 date=1327676367 ---   ...
Както се вижда, вариантите на Вестмодел са K.P.E.V. и DR, а вариантът DRG съм го виждал на снимка в някакво списание (но в кое, не помня) точно с питателен дом, водоподгревател и водна помпа, надстройка на кабината и спирачки с външни лостове. Не си спомням обаче на кое място стоеше табелата RBD Berlin, и дали буферите не бяха от лекия тип.

--- Край на цитат ---

Спомням си един криминален филм, в който няколко минувачи само случайно бяха се разминали с престъпнка и после като бяха ги завели в полицията за очна ставка с други случайни хора, на които нарочно бяха разменили атрибутите - палто, шапка, шалче и т.н. ... и никой не можа да се сети с какви хора точно се е раминал пред магазина, но един от всички каза - "Не обърнах особено внимание, но имаше един човек като този, с шалче като онова, с шапка като на високия мъж и с палто като на тъмнокожия, но нали ви казах, не обърнах особено внимание." - а един от полицаите само рече на останалите - "Леле ... а какво ли щеше да е ако беше обърнал внимание ...".

Сaprycorn:
Така е, огромно количество информация минава покрай нас, но не и обръщаме достатъчно внимание, кой да знае, че точно тази информация един ден ще е необходима :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия