Автор Тема: Оценка за коректност  (Прочетена 66366 пъти)

lok45111

• Гост
  • Trade Count: (0)
Re: Оценка за коректност
« Отговор #135 -: 02 Август 2008, 20:11:09 »
Цитат на: martzaro link=topic=358.msg8466#msg8466 date=1217680239
Колеги целта не е да накарам Марио да ми даде парите, както казах вече да му са харни просто исках да изкажа болката си. Не ги искам ....дали са 20 или 200 за мен по важно е като се даде обещание да се спази. Когато Адри или Мишо Табаков ми пращат нещо аз си плащам веднага и без закъснения дори съм бягал от работа /заради Мишо/ да преведа пари по сметка. Както и да е на мене ми е ясно какво е да си сериозен. Благодаря за разбирането, предлагам да приключим с този въпрос. Все пак това са двустранни отношения и частен случай без рецидив. Сигурен съм че тук има хора които ще кажат и много добри думи за Марио.

Аз пък нямам намерение да НЕ ги давам, просто нека наистина се уточни как да ги пратя. Защото до 10.08. поне не мога да стигна до Пловдив, имам куп ангажименти+работя на три смени :(

br185

• Trade Count: (19)
  • Hero Member
  • Публикации: 534
  • Рейтинг: 4
  • HO 1:87/всички епохи без I/DB,OBB Велико Търново
« Отговор #136 -: 03 Август 2008, 23:42:27 »
 Не коментирам пряко ничие изказване, но си позволявам да заявя следното. След последната среща имах възможност да се запозная (поради проявения от мен интерес) доста обстойно с работата на Марио и по междо другото да видя споменатия от него график. Оказа се, че е сгъстен меко казано.

KRAKOMOBILA

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2728
  • Рейтинг: 238
  • 46-та серия долу от графика - Шкода рулз!
« Отговор #137 -: 04 Август 2008, 09:48:06 »
А аз пък познавам Марио от вече близо 3 години и съм много, много, много добре запознат и с работата и с графикът му. Има моменти в който найстина е натоварен, но това не е оправдание.

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5622
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #138 -: 04 Август 2008, 10:28:15 »
До края на деня екипът на сайта ще излезе със становище по проблема.

Dispatcher

• Administrator
  • Jr. Member
  • Публикации: 80
  • Рейтинг: 23
« Отговор #139 -: 04 Август 2008, 11:23:08 »
Уважаеми форумисти,
За съжаление дойде и този ден, в който ние - екипът на railwaypassion ще трябва да налагаме наказания. Държим да отбележим, че това не става самоцелно, а само в следствие извършени нарушения на правилата и добрите практики, наложили се в отношенията между потребителите на този сайт и форум. С това си действие искаме още веднъж да потвърдим намерението си да не допускаме никакви неправомерни действия от страна на членове на форума, за да запазим и утвърдим този сайт като място на честни и почтени междуличностни отношения.
В последните дни станахме свидетели на поредното оплакване на форумисти от потребителя lok45111. Всички твърдения на ощетените ни навеждат към основателността на техните оплаквания. Фактическата обстановка показва несериозно отношение на lok45111 към поетите лично от него ангажименти при покупка на жп модели от други моделисти и прекомерно забавяне на дължимото се заплащане. Това е пряко нарушение на така сключения между страните договор за покупко-продажба, при който едната страна дължи вещ, а другата договорената цена. Всяко неплащане на уговорената дата или в разумен срок води до виновно неизпълнение, а оттам и до неспазване на правилата на форума, който регламентира този род дейност. Излишно е да казваме, че така се нарушават и законите на държавата ни.
Водими от това и с цел да повлияем предупредително, та дори и превъзпитателно върху потребителя lok45111, решихме да му наложим наказание лишаване от право да влиза в раздела "Купува-продава" за една седмица. След този срок правата му ще бъдат възстановени.
При повторно нарушение наказането ще бъде 1 месец недопускане до раздел "Купува-продава", при трето - постоянен бан.
Наказанието не подлежи на промяна.
С уважение,
екипът на railwaypassion

lok45111

• Гост
« Отговор #140 -: 04 Август 2008, 13:40:06 »
А аз пък да кажа, че не виждам нарушение след като аз НЕ съм отказал да заплатя, а поради изключително натоварения график и несигурността на начина "пращане по машина" забавям даването на въпросните 20 лева за ден, в който ще съм почивка и ще мога да отида до Пловдив, като едновременно с това да се съобразя и с особеностите - martzaro разполага с време чак след 17:30-18 часа, а това означава, че трябва да бъда свободен и на следващия ден поради факта, че ще се прибирам в София чак към 23 часа. Последният не пожела да даде нито адрес или някакъв друг начин за да бъдат пратени парите по куриер или чрез пощенски запис, така, че оспорвам наказанието си. Смятам, че тук нещата отново вървят на междуличностна основа и целта е по един или друг начин да бъда изгонен от форума или да ми бъде хвърлена кал върху името и като оръжие се използва темата, в която аз ако седна да се оплача примерно няма да бъдат взети никакви мерки, тъй като естествено тук някои личности по една или друга причина са привилегировани и закрияни от админите и модераторите. Смятам, че така неизяснената ситуация не дава право да ми бъде наложено каквото и да е наказание. След като martzaro не пожела въпреки личните съобщения да изпрати адрес или друг възможен контакт за пращане на парите, проблема става и негов. Несигурно и несериозно е да пращам пари по машина, тъй като вероятността да стигнат е малка. Особено ако не познавам колегите, има ероятност да се загубят, да бъдат дадени на друг по погрешка и още куп вероятности и накрая изгарям с 20 лева.

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1339
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #141 -: 04 Август 2008, 13:56:33 »

Според мен по привилигерован от теб тук няма!!!  >:(
Ти ако щеш и след две години ще кажеш , че НЕ си отказал да платиш .Винаги друг ти е виновен когато забавяш пари - човека има доста основателна причина да не ти дава адреса си , а ти като си обещал - пак не си изпълнил обещаното.Причини колкото щеш - тогава не обещавай .Това май ти е втори път...
Горе е казано - не подлежи на обжалване (а според мен ти е доста меко наказанието) така че престани да се опитващ последен  капак на тенджерата ти да си.

Gervasii

• КЖМ - България
  • Trade Count: (1)
  • Hero Member
  • Публикации: 1734
  • Рейтинг: 40
  • НО DRG IIb епоха София
« Отговор #142 -: 04 Август 2008, 14:14:34 »
дълго се чудех това форум ли е или място за изява. подкрепям решението на админите въпреки техния ЛИБЕРАЛИЗЪМ. мисля че е редно щом някой е злоупотребил с гостоприемството на форума да бъде отстранен. отправям критика към всички които са забравили, че форума е място за идеи и полезни съвети един към друг. според мен редно е хора които не са коректни веднъж да бъдат санкционирени окончателно за да знаят че некоректността бива наказвана и защото ако в държавата ни всеки си прави каквото иска, ФОРУМА пък може да е коректив за членовете и те да се изявяват на други места където им харесва по начин който тях ги удовлетворява. мнението е лично и не ангажира никого.

lok45111

• Гост
« Отговор #143 -: 04 Август 2008, 18:21:03 »
Цитат на: pach link=topic=358.msg8499#msg8499 date=1217847393

Според мен по привилигерован от теб тук няма!!!  >:(
Ти ако щеш и след две години ще кажеш , че НЕ си отказал да платиш .Винаги друг ти е виновен когато забавяш пари - човека има доста основателна причина да не ти дава адреса си , а ти като си обещал - пак не си изпълнил обещаното.Причини колкото щеш - тогава не обещавай .Това май ти е втори път...
Горе е казано - не подлежи на обжалване (а според мен ти е доста меко наказанието) така че престани да се опитващ последен  капак на тенджерата ти да си.

ЧОвека като не иска да дава адреса, макар, че не виждам проблем да даде някакъв друг алтернативен начин да му ги пратя - парите са заделени в плик и по някакъв начин ще стигнат до Пловдив, въпросът е по какъв. А за отношението ти към мен си ми ясен, не съм забравил опита ти да ме обвиниш и в хакване на форум, за който дори не си помнех паротала.

KRAKOMOBILA

• Hero Member
« Отговор #144 -: 04 Август 2008, 19:43:38 »
Хубаво, не можеш да пратиш до Пловдив. А проблема със София как седи ? Тъй като и в София дължиш пари.  ;D  ;D  ;D

lok45111

• Гост
« Отговор #145 -: 04 Август 2008, 20:06:37 »
Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=358.msg8516#msg8516 date=1217868218
Хубаво, не можеш да пратиш до Пловдив. А проблема със София как седи ? Тъй като и в София дължиш пари.  ;D  ;D  ;D

На 7-ми ще си ги получиш.

KRAKOMOBILA

• Hero Member
« Отговор #146 -: 04 Август 2008, 20:21:34 »
Радвам се, още повече, че го казваш пред всички във форума.  :)

lok45111

• Гост
« Отговор #147 -: 04 Август 2008, 20:29:40 »
Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=358.msg8519#msg8519 date=1217870494
Радвам се, още повече, че го казваш пред всички във форума.  :)

На 7-ми почивам, така, че имам и време и възможност.

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1339
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #148 -: 05 Август 2008, 08:33:37 »
Марио , пак търсиш под вола теле! Не аз , там те бяха обвинили , аз ти го показах!!! :P Отговори си сам защо където и да се появиш , все ти за нещо си им виновен!?

lok45111

• Гост
« Отговор #149 -: 05 Август 2008, 09:30:38 »
И това ти твърдение не е вярно, пиша в доста форуми и само там където са въпросният пико1 и КРАКОМОБИЛА има проблеми. Ти пък си отговори на този въпрос.